Değerler Eğitimi

Hikikomori Hakkında Araştırma, Hikikomori Nedir

Hikikomori Hakkında Araştırma, Hikikomori Nedir

Hikikomori Hakkında Araştırma, Hikikomori Nedir;

Hikikomori Nedir: 

Hikikomori sözlük anlamı olarak; geri çekilmek, içe kapanmaktır. Japonca bir kelime olan Hikikomori bir hastalıktır. İsterseniz bu hastalık hakkında biraz değinelim.

Hikikomori Hastalığı:

Daha çok yetişkin ve ergin bireylerde görülen bu hastalık kendini hayattan çekme, toplumsal yaşamdan uzak durma, kendini hayata ve sıkıntılarına karşı izole etme hastalığıdır. Hastalık Japon bilim adamları tarafından özellikle Japonya da sık görüldüğü için bu ismi vermişlerdir.

Hikikomori Hastalığının Belirtileri Nelerdir:

Genellikle bu insanlar tüm günlerini odalarına kapanarak geçirirler. Bir nevi inzivaya çekilirler. Odalarında hayattan kopuk bir şekilde müzik dinler, oyun oynar. Temel ihtiyaçlarının dışında odadan çıkma gereksinimi dahi duymazlar.

Hikikomori Hastalığının Nedenleri Nelerdir:

Tam olarak nedeninin ne olduğu bilinmese de yaşanılan tranvalar, ani kayıplar bunun dışında ergenlikte teknolojiye ani bir geçişin olması ile yaşadığı davranış bozukluklarıdır. (Depresyon’ dan farklı bir durumdur. Depresyon belli bir süre içerisinde geçer fakat bu hastalık bir yaşam tarzını alır.)

Hikikomori Hastalarının Davranışları:

  • Aşırı uysallık
  • Hayat kaygısı olmama
  • Evlilik derdi olmama
  • İş güç derdinde olmama
  • Duygusallık
  • Dağınık olma durumu
  • Bazı zamanlar ani sinir patlaması sonucu oluşan saldırganlık

Bu hastalık daha çok erkeklerde görülmektedir. Özellikle de günlük hayatta dışlanmış, sorunlar yaşamış erkeklerin bu hastalığa yakalanma oranları yüksektir. Bu hastalığa Japonya da 1 milyona yakın kişinin yakalandığını bunun nedenininde teknolojinin kişideki davranış bozukluklarına sebebiyet vermesinden kaynaklanıyor.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.