Değerler Eğitimi

Heykeltıraş Mermere Ne İse Öğretmen de Çocuğa Odur

Heykeltıraş Mermere Ne İse Öğretmen de Çocuğa Odur

Heykeltıraş Mermere Ne İse Öğretmen de Çocuğa Odur;

Heykeltıraş şekilsiz, düz bir taşı, mermeri yontarak o taşı güzel,estetik bir sanat eseri haline dönüştüren kişidir. Taşı öylesine yontar, işçilik gerçekleştirir ki; taş başka bir nesne halini alır. Öğretmenler de aynı heykeltıraşlar gibidir. Bir çocuğun duygularını, düşüncelerini, davranışlarını değiştirir, ona yeni bir şekil verir.

Ağaç yaş iken eğilir der atalar. Çocuğun eğitiminde anne-baba kadar öğretmenlerin de yeri çok önemlidir. Hatta insanlar şöyle der: İyi bir öğretmen çocuğun hayatında bir şanstır. Gerçekten de özellikle anasınıfı ve ilkokul öğretmeni çocuğun kişiliğinin oluşmasında, davranışlarında ve düşünce yapısında çok büyük öneme sahiptir. Gerek davranışları gerek giyim kuşamı gerekse de sorunlar karşısında takındığı tavır ile öğretmen, öğrenciye bir rol modeldir. Öğrenci okula geldiğinde ailesinden aldığı temel eğitim ile gelir. Ailenin çocuğa verdiği eğitim, onu hayata hazırlama güzelse; yani çocuğun gelişimi için emek harcanmışsa öğretmen çocuğun altyapısından hareketle çocuğu iyiye, güzele yönlendirir. Ailede hiçbir eğitim almayan, emek harcanmayan, değer verimeyen çocuk, okul döneminde öğretmeninin verdiği eğitimle değişim yaşar. İstendik bir değişim olan bu duruma eğitim denir. İyi bir öğretmen emek harcayacak, onun yanlışlarını düzeltecek, doğruya yönlendirecek, değerlerini hatırlatacak ve onu bilgi ile donatarak ona yeni  bir şekil vermiş olur.

Öğretmenlerimizin kıymetini iyi bilmeliyiz. Bir heykeltıraş nasıl taşın karşısına geçip sabırla, azimle, çabayla basit bir taştan şaheserler, sanat eserleri çıkarıyorsa öğretmenler de öğrencilerinden geleceğin doktorları, avukatları, değerlerine sahip saygılı kişiler yetiştirecektir.

Heykeltıraş Mermere Ne İse Öğretmen de Çocuğa Odur Anlamı:

İkisi de güzel olanı yapmak için uğraşır. Nasıl heykeltıraş taşa şekil verip de heykeller yapıyorsa öğretmen de iyi bir eğitim ile çocuğun davranışlarını değiştirebilir.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ela dedi ki:

    Cevaplari begendim

  2. Nadir Deli dedi ki:

    Güzel bir paylaşım .
    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❣❣❣

  3. Eylül dedi ki:

    Begendim

  4. Anonim dedi ki:

    Cok güzel