Değerler Eğitimi

Eğer Bir Gün Benim Sözlerim Bilimle Ters Düşerse Bilimi Seçin Kompozisyon

Eğer Bir Gün Benim Sözlerim Bilimle Ters Düşerse Bilimi Seçin Kompozisyon

Eğer Bir Gün Benim Sözlerim Bilimle Ters Düşerse Bilimi Seçin Kompozisyon;

Bu söz Mustafa Kemal’in bilime ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk ileri görüşlü bir devlet lideri, ordu komutanıydı. geleceğin dünyasında bilimin yön vereceğini gördüğünden bu sözü söylemiştir.

Bilimin ne kadar önemli olduğunu özellikle Osmanlı’nın son yıllarında görmekteyiz. Teknolojinin gelişmeye başladığı bir dönemde Osmanlı’nın çağın gerisinde kalmasındaki en önemli etken teknolojinin izinden gitmemeleridir. Özellikle teknolojik gelişmelere dünya tarihinde en çok önemi veren devletlerden olan Osmanlı Devleti duraklama ve yıkılma dönemlerinde yaşadığı sıkıntıların temelini teknolojiden uzaklaşmak, işi ehline vermemek olmuştur. İşte bunu gören Mustafa Kemal, geleceğin dünyasını da okuyarak bilim ve teknolojinin bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.  Bu nedenledir ki Atatürk Cumhuriyeti kurduktan kısa bir süre içerisinde gerek ekonomik gerekse de teknolojik olarak gelişme göstermiştir.  Cumhuriyetin ilk yıllarında büyük bir atılım yapılmıştır. Geleceğin dünyasını görmüştür.

Bizlere düşen Mustafa Kemalin bilime, sanata verdiği önemi iyi bir şekilde kavrayıp ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için elimizden geldiğince çalışmalıyız. Bilimi, teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zaman da bilim ve teknolojiyi de üreten olmalıyız.

Not: Bu söz tartışılan bir sözdür. Mustafa Kemal’e ait olduğu hakkında herhangi bir kanıt yoktur. Sadece onun düşünce dünyasını yansıtmaktadır.

“Eğer Bir Gün Benim Sözlerim Bilimle Ters Düşerse Bilimi Seçin” bu söz Mustafa Kema’in Hangi Özelliğini Yansıtır.

Bilime önem verdiğini gösterir. Ayrıca Mustafa Kemal’in ileri görüşlülüğünü gösterir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.