Değerler Eğitimi

Dürüstlük Hikaye Örneği (Dürüstlük Konulu Hikaye)

Dürüstlük Hikaye Örneği (Dürüstlük Konulu Hikaye)

Dürüstlük Hikaye Örneği (Dürüstlük Konulu Hikaye);

O güne kadar sakin ve mutlu bir hayatım vardı. Ne olduysa o günden sonra oldu. Geçen hafta salı günü bisikletle okula doğru giderken karşıma birden bire yaşlı bir teyze çıktı. Hızım o kadar çoktu ki, bir de yokuş aşağı gidiyordum. Ayrıca pek de dikkatli olduğum söylenemez. Çünkü yolun ileri  ki tarafında yer alan dükkanın ışıklandırması her zaman dikkatimi çeker ve oradan geçerken o bakmadan edemezdim. Tam o esna da ne olduysa oldu. Son hızla yaşlı teyzeye çarptım. Teyze düştüğü yerde kaldı. Bir iki teyzeye seslensem de teyzeden ses çıkmadı. O an korku ve panik içerisinde maalesef oradan kaçtım.

Hemen en yakın arkadaşıma anlattım olayı. O hem çok şaşırdı hem de çok üzüldü. Ama yaptığımın yanlış olduğunu söyledi. Teyzeyi merak ediyordum. Arkadaşımı da alıp olayın olduğu sokağa gitmeye karar verdim.  Olayın üzerinden yirmi dakika falan geçmişti. Dükkanlar yavaş yavaş açılmaya başlamıştı. Sokağa geldiğimizde yolun kenarında bir kalabalık gördüm. O kadar korktum ki. İnsanlardan şöyle bir uğultu geliyordu.

-İnsanlık ölmüş

-Madem vurdun durup da ilgilensene.

Bu ve buna benzer. Daha da korkmaya başladım. Ama tam o sırada kalabalığın arasından bir ses işittim. Bir kadın sesi… Hem de yaşlı bir kadın sesi… Meğer vurduğum kadının başına bir iş gelmemiş. içim biraz olsun rahatladı. Tam yanlarına gelmiştim ki karşı bakkalın sahibi Salih Amca;

-Hasan sen her sabah buradan geçersin, görmedin mi ne olduğunu.

Susup kaldım. Arkadaşıma baktım. O baştan beri yaptığımın hata olduğunu söylüyordu. Ben de yalan söyleyemezdim insanların yüzüne karşı. Her şeyi göze alıp olayı dürüst bir şekilde anlattım. Yaptığımın hata olduğu söyledim. Başta insanlardan homurdanmalar olsa da başta yaşlı teyze olmak üzere herkes beni affetti. Ayrıca dürüst olduğum için teşekkür etiler. E tabi ceza aldım. Bir ay bisiklete binmem yasaklandı. Olsun hiç umurumda bile değil. Yalan söylemedim, dürüst davrandım, teyze de beni affetti.

Bu olay benim kulağıma küpe oldu. Orada yalan söyleseydim belki işler daha da karışacaktı. Hem teyze beni affetmeyecekti de. Sonucu ne olursa olsun dürüst olmalıyız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.