Değerler Eğitimi

Büyüklere Saygı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Büyüklere Saygı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Büyüklere Saygı İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Büyüklere saygı Türk toplumunda önemli bir yere sahiptir. Kültürümüze yaşam biçimimize bakacak olursak büyüklere saygıyı hayatın temelinde yer almaktadır. Mesela sofraya büyükler oturmadan oturmak doğru değildir. Gerek konuşma adabı gerek yeme-içme adabı gibi hayatı düzenleyen temel davranışlarda biraz önce verdiğimiz sofra ile ilgili örnekte olduğu gibi büyüklere saygıyı on plana çıkarmalıyız.

Kültürümüzde büyüklere saygı ile ilgili bazı örneklere bakalım isterseniz. Bir konuşma esnasında büyükler konuşurken araya girmek pekte uygun olmaz hele ki bizi ilgilendirmeyen bir konuda sözü bölüp konuşmak doğru değildir. Evde günlük hayatımızda şöyle bir güzel uzanırız. Tam o esnada içeriye bir büyüğümüz girdiğimizde toparlanmak gerekir. Ayrıca bayramlarda özel günlerde büyüklerimizin ellerini öperiz. Ama önemli olan saygıyı başka türlü göstermek olduğunu düşünüyorum. Mesela baba geldiğinde hemen toparlanan ona yer veren çocuk babanın sözünü dinlemiyor, sorumluluklarını yerine getirmiyorsa sadece şekli olarak yapılan saygı göstergesinin de bir değeri olacağını düşünmüyorum. Gerçek saygı sorumluluklarını yerine getirerek, ahlaken iyi bir birey olarak göstermek gerekir.

Yaşlılar, büyükler bizim hayattaki rehberlerimizdir. Bize yol gösterip hayatı öğretirler. Bunun içindir ki onlara gerekli saygıyı göstermeliyiz. Unutmamak gerekir ki bugünün gençleri olan bizler yarın büyükleri olacağız. Saygı göstermeyen kişi saygı görmez.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Zeynep Serra dedi ki:

    Ben çok beğendim

    1. Anonim dedi ki:

      Bennce. Öyle fazla kötu

  2. Beyza dedi ki:

    Merhaba öncelikle elinize sağlık çok güzel yazmışssınız.bayağıdır beri arıyorum ama sizin gibi güzel yazanı bulamadım,iyi günler herkeze iyi dersler

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Teşekkürler.

    2. Anonim dedi ki:

      Projeme yardımcı oldu teşekkürler.

  3. Asmin dedi ki:

    Bence gayet güzel

    1. ASlı dedi ki:

      Çok güzel bir şiir

  4. Anonim dedi ki:

    Çok

  5. Bani dedi ki:

    Çok güzel

  6. oerjaoıhbageogUIHRGJ dedi ki:

    yayayayayayayaaoaaayaayayayaycdh malllaskissbddsbsalakoski

  7. Erhan dedi ki:

    Ruhsal

  8. Abuzittin dedi ki:

    Güzel olmuş

    1. Galip Hatip dedi ki:

      Teşekkürler

  9. Dicle dedi ki:

    Çok güzell çok iyi bir not aldımm♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

  10. 3534 dedi ki:

    Mükooo