Değerler Eğitimi

Burnundan Kıl Aldırmamak Deyiminin Hikayesi

Burnundan Kıl Aldırmamak Deyiminin Hikayesi

Burnundan Kıl Aldırmamak Deyiminin Hikayesi;

Yıllar yıllar önce bir ülkede zengin mi zengin çok varlıklı bir adam yaşarmış. Bu adamın o kadar çok malı varmış ki hesap etmeye kalksa günler geçer hatta aylar geçermiş. Günlerden bir gün bu adam uyandığında kafasında çok şiddetli bir ağrı varmış. Bu ağrı bir süre devam etmiş. Ağrı zamanla öyle bir hal almış ki artık dayanılmaz boyutlara ulaşmış.

Çocuklar ülkede ne kadar doktor varsa hepsini dolaşmışlar. Fakat hicbir doktor bu ağrıya bir çare bulamamışlar. En sonunda acıyı kabullenip babalarını eve getirmişler. Adam günler içerisinde zayıflamaya, bir deri bir kemiğe dönmeye başlamış.
Günlerden bir gün çocuklarından birisi bu duruma çok üzülmüş. Babasının saç sakalının birbirine karışması onu çok etkilemiş ve eve bir berber çağırmış. Berber hızla başlamış adamın saçlarını kesmeye, ardından adamı bir de güzel tıraş etmiş.

Berber tıraş ederken adamla yalnız kaldığı bir zaman adamın yüzüne bakmış ve şöyle demiş;
– Ya iste böyle kuzu kuzu oturursun. Eskiden böyle miydin dünyayı ben yarattım sanar kibir içinde gezerdin. Burnundan kıl aldırmazdın.

Sonra berber dur şu burnundaki kılları çekip çekip koparım demiş. Berber adamın burnundan kılı çekince adam birden bağırmaya başlamış. Adam öyle bir bağırmış ki ortalığı ayağa kaldırmış. Çocuklar koşarak içeri gelmişler. Hepsi ayrı bir ağızdan berbere kızarken adam birden toplanmaya kendine gelmeye başlamış. Bir zaman sonra adam tamamen iyileşmiş. Berbere türlü türlü hediyeler almışlar.
Adamda o olaydan ders almış burnundan kıl aldırmama huyundan vazgeçmiş. Kibiri bırakmış. Parasını hep güzel hayır işlerde harcamış.

Burnundan Kıl Aldırmamak Deyiminin Anlamı:

Oldukça huysuz olmak, kendisine hiç söz söyletmemek, kendisinin eleştirilmesine fırsat tanımamak, en küçük yergiye tahammül göstermemek anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Burnundan Kıl Aldırmamak Deyimi Cümle İçinde:

  • Havasından geçilmez burnundan kıl aldırmazdı.
  • Bununda yanlışını söylemeye gelmiyor. Burnundan hiç kıl aldırmıyor.
  • İyi ki eleştirdik demediği kalmadı, burnundan kıl aldırmadı.

Değerler Eğitimi

Zamanla İlgili Atasözü ve Deyimler

Havanda Su Dövmek Deyiminin Hikayesi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.