Değerler Eğitimi

Yalancının Evi Yanmış Kimse İnanmamış Kompozisyon

Yalancının Evi Yanmış Kimse İnanmamış Kompozisyon Örneği

Yalancının Evi Yanmış Kimse İnanmamış Kompozisyon Örneği;

Bazı evrensel değerler vardır. Hangi millet olursa olsun bu evrensel değerler onlar için kıymetlidir. Bu değerleri yok saydığımız da ya da çiğneyip geçtiğinizde hem toplumun hem de insanların size olan bakışları değişir. İşte yalan söylemek de hiç bir toplumun sevmediği, hoş görmediği kötü bir davranıştır.

Yalan söyleyen insanlar toplum tarafından güvenilmeyen kişilerdir. Söyledikleri sözlerin pek de bir önemi yoktur. Çünkü ne söylerse söylesinler insanlar şüpheyle yaklaşır. Hatta öyle olur ki doğru bir söz söyledikleri zaman da yine insanların güvencesi gelmez, çünkü samimiyetlerini yitirmiş, insanların güvenini yıkmışlardır. Yalancı çobanın hikayesini eminim hepiniz bilirsiniz. Yalancı çobanın başına ne geldi ise söylediği yalanlardan dolayı geldi. Çünkü insanların güvenini yıktı. İşte yalancının evi yanmış kimse inanmamış atasözü de aynı yalancı çobanın hikayesine benzemektedir. Mesela bir hayal edin. Birisi size bir konu da bir şeyler söylüyor ve siz daha sonra bu söylenenlerin yalan olduğunu öğreniyorsunuz. Daha sonra aynı kişi size başka bir şey söylüyor ve yine bakıyorsunuz ki yalan çıkmış. Şimdi sizlere soruyorum; siz olsanız bir daha önce yalanı söyleyen bir insanın sözüne inanır, onun sözüne göre bir iş yapar mısınız.

Hayatta en önemi değerlerden birisi kuşkusuz güvendir. Güven duygusu ise insanlara yalan söz söylemekten kaçınarak elde edilir. İnsanların size güveneceği ortamı oluşturun. Asla kimseye yalan söylemeyin. Her ne olursa olsun dürüst olun. Eminim böyle yaparsanız insanlar sizlere samimi gönülden güvenecektirler.

Yalancının Evi Yanmış Kimse İnanmamış Atasözünün Anlamı

 Yalan söylemeyi adet edinen kişinin sözlerine kimse inanmaz. Öyle ki bir gün evinde yangın çıksa da evim yanıyor, imdat ! diye bağırsa, inanıp yardıma koşan olmaz.

Yalancının Evi Yanmış Kimse İnanmamış İle İlgili Cümle

Her söz yalan kim inanır ki o na yalancının evi yanmış kimse inanmamış.

Ne demiş atalar yalancının evi yanmış kimse inanmamış, Hasan da tam öyle bir çocuk.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ceylin dedi ki:

    Mehraba bu kompozisyonu odevim icin kullanabilirmiyim

  2. Ceylin dedi ki:

    Mehraba bu kompozisyonuzu dersimde kullanabilir miyim

  3. Mira dedi ki:

    Evet elbette

  4. Mira dedi ki:

    Mal