Değerler Eğitimi

Uzun Soluklu Hikaye Metinlerini mi Yoksa Kısa Hacimli Hikayeleri mi

Uzun Soluklu Hikaye Metinlerini mi Yoksa Kısa Hacimli Hikayeleri mi

Uzun Soluklu Hikaye Metinlerini mi Yoksa Kısa Hacimli Hikayeleri mi;

Kitap okumak benim için vazgeçilmez bir tutkudur. Kitap okuduğum anlar, kendimi en özgür hissettiğim zamanlardır.

Kitap okurken daha çok kısa hacimli hikayeleri tercih ederim. Çünkü her ne kadar kitap okumayı çok seven birisi olsam da öyküyü yarım bırakıp daha sonra kaldığım yerden devam etmek hoşuma gitmiyor. Nedeni ise; ben hikaye okurken her zaman hayal kurarım. Kitaba ara verdiğimde hayallerime de ara vermiş oluyorum. Bu nedenle kısa öykülere başlayıp hemen bitirmek isterim.

Ayrıca biraz sabırsız olduğumdan uzun soluklu hikayeler beni sıkmaya başlıyor. Hele bir de beni etkileyecek öğeler yoksa uzun soluklu hikayeler aşırı biçimde sıkıyor.

Ayrıca kısa hacimli hikayelerde kahramanlar az ve çevre sınırlı olduğundan zihnimde daha rahat canlandırıp, kendimi hikayenin içinde daha kolay buluyorum.

Özellikle kitap okuma alışkanlığı olmayan kişiler için de kısa hacimli hikayeleri öneririm. Çünkü kitap okumak kadar bir kitabı bitirmenin de hazzı büyüktür. Çoğu insan eline aldığı kitabı bitirmeden bıraktığından kitap bitirme zevkini yaşayamaz. Bu da kitap okuma alışkanlığını olumsuz yönde etkiler.

Tüm bunların dışında her şeyden önemlisi okuduğum kitap da kendimden bir şeylerin olması benim en önem verdiğim hususlarda birisidir.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.