Değerler Eğitimi

Size Göre Kendine Dürüst Olmak Nedir

Size Göre Kendine Dürüst Olmak Nedir

Size Göre Kendine Dürüst Olmak Nedir;

Dürüstlük evrensel bir değerdir. Karakter eğitimde önemli bir yere sahiptir. Dürüst olan insan hem kendine hem de topluma karşı faydalı olur. İsterseniz dürüstlük nedir buna değinelim.

Dürüstlük Nedir:

Gerçeği saklamama, doğru olmak, çıkarlarını bir kenara bırakarak olanı olduğu gibi anlatmaktır. Dürüstlüğün olduğu yerde yalan olmaz. Yalan dürüstlüğü yok eder.

Kendine Dürüst Olmak Nedir:

Kişi hem kendi içerisinde hem de toplum içerisinde bazı çıkmazlar yaşar. Çıkarları zede görmeye başlar. Bu noktada gerçekleri göz ardı edip yalan ve yanlış bilgilere sığınabilir. İşte, kişinin kendi değerlerini, inandıklarını savunduklarını bir kenara bırakıp sırf çıkarı için kendi değerlerine, inandıklarına sırt çevirmesidir.

Kendine karşı dürüst olmayan, gerçeği bildiği halde kendini kandırmaya devam eden kişinin karakterinde büyük sıkıntılar var demektir. Çünkü kendine karşı dürüst olmayan kişiler başkalarına karşı asla dürüst olmazlar.

Dürüst Olmazsak Ne Olur

  • İnsanların bize olan güvenleri kırılır.
  • Toplumda güven problemi çıkar.
  • Çıkarlarımıza göre hareket eder ve bencillik doğal bir şeymiş gibi bize gelmeye başlar.
  • Kişinin karakteri yara alır. Kendine olan öz saygısı zede görür.
  • Adaletsizlik yapar.
  • Toplumdaki saygınlığı gider.
  • Bizim çıkarlarımız yüzünden gerçekten haklı olan insanlar zarar görür.
  • Sözümüz başka davranışımız başka olur.

Peki bu konuda siz ne düşünüyorsunuz ? Yorumlar bölümünde fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Değerler Eğitimi

Dürüstlük Fabl Örneği, Öğüt veren Fabl

Dürüstlük Deyince Aklımıza Ne Gelir

Dürüst İnsanın Özellikleri

Çocuğun Dürüst Davranmadığı Anlaşıldığında Ne Yapılmalı?

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ebru dedi ki:

    Merhabalar,

    Dürüst olmak, güvenilirlik açısından son derece önemli bir değerdir. Özü sözü bir olan, şeffaf olan ve sözünde duran insanlar daha güvenilir bir imaj oluştururlar. Güven ise ilişkilerimizi ayakta tutan en önemli kavramdır. Çünkü hem günlük hayatta hem de iş hayatında güven duyduğumuz insanlarla bir arada bulunmak, onlarla çalışmak isteriz. İnsan, güvenmediği kimseyle sağlıklı bir ilişki kuramaz. Güven; kazanılması zor ama kaybedilmesi kolay olan bir duygu ne yazık ki. Bu yüzden hem insanlarla olan iletişimimize özen göstermeli hem de kimsenin güvenini sarsmamalıyız. İnsanların güvenini kazanmak üzerine yazdığım blog yazımı izniniz olursa okumanız için ben de sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/insanlarin-guvenini-nasil-kazanirsiniz/

    güzel okumalar dilerim,
    sağlıkla kalın.