Değerler Eğitimi

Sizce En Yararlı Buluşlar Nelerdir

Sizce En Yararlı Buluşlar Nelerdir

Sizce En Yararlı Buluşlar Nelerdir;

Buluşların temel amacı insan hayatını daha kolay kılmak, daha yaşanabilir bir hayat sunmaktır. Fakat her zaman bu böyle olmuyor. Atam bombası’da çok önemli bir icat olsa da yanlış kullanımı ve kötü niyetlilerin ellerinde korkunç bir silaha dönüşebiliyor.

Şimdi isterseniz kısaca en yararlı buluşlar nelerdir, mucitleri kimdir bunlardan bahsedeceğim.

Alternatif Akım (AC)

Mucit: Nikola Tesla

Tesla AC akımı dünyaya tanıtmadan önce Thomas Edison’un geliştirdiği DC akım kullanılıyordu ancak bu akım tarzı uzak mesafe iletimlerde çok güçsüz kalıyordu bunun önüne geçilmesi için belirli km başına güçlendirici tesisler kurmayı planlıyordu. Ve bir gidiş bir gelişten oluştuğu için kablo sayısı da oldukça fazlaydı. Amerika’nın bazı bölgelerinde güneş ışıklarını engelleyen bir kablo yoğunluğu vardı ancak şuan Nikola TESLA’nın icadı üzerine uzun mesafelerde hatta barajlardan evinize kadar arada herhangi bir güçlendirici olmadan rahatlıkla ulaşıyor. Yapmamız gereken tek şey fişimizi prize takmak.

Ampul

Mucit: Thomas Edison

Günümüzde vazgeçilmez, yokluğunu bile asla düşünmek istemeyeceğimiz bir icattır.

Usb Bellek

2000 yılında icat edilen bu eşya hayatımıza kısa sürede girdi ve hayatımızın merkezi konumuna geldi. İleri zamanda daha da gelişeceğine hiç kuşku yoktur.

Plastik

Mucit: Alexander Parkes

Bugün hayatımızın hemen hemen her alanına giren ve hayatımızı inanılmaz derecede kolaylaştıran bir icattır. (Aynı zamanda bilinçsiz kullanımı ile doğaya en çok zarar veren maddelerden birisidir.)

İçten Yanmalı Motor

Mucit: Nikolaus August Otto

Bugün ulaşımımızı inanılmaz derecede kullanılan otomobillerin bu motorun icadı ile hayatımıza girmiştir. Ulaşımda çığır açılmıştır.

Bilgisayar

Uzun bir serüveni olan bilgisayar 1967 yılında  Bill Gates tarafından geliştirildi. Hayatımızın hemen hemen her alanında hayatımızı kolaylaştıran bir icattır.

Telefon

MucitAlexander Graham Bell

İletişimde çığır açan, hayatı kolaylaştıran en önemli icatlardan birisidir.

Televizyon & Radyo

Radyonun temelini atam Nikola Tesla’dır. İtalyan Mucit Guglielmo Marconi Radyoyu icat eden kişi olarak kayıtlara geçmiştir. Rus mucit Alexander Stepanovitch Popov ise anlaşılabilen ilk radyo dalgalarını iletmeyi başarmış ancak bu icadı için patent almamıştır. Popov, Lodge ve Marconi, Edward Branly’nin bulduğu Branly Tüpü adı verilen ve radyo dalgalarını saptamak için kullanılan bir aracı geliştirmeye çalışıyorlardı. 1890 yılında başlayan bu geliştirme çabaları 1895 yılında Marconi ve Popov’un birbirlerinden habersiz bir şekilde geliştirmeleri ile sonlanacaktı. 1896 yılında ise ilk defa Popov tarafından “Heinrich Hertz” ismi Mors alfabesi kullanılarak anlaşılır bir şekilde iletildi.

Buzdolabı

Mucit: Karl Linde

Hayatımızı kolaylaştıran bir icattır.

Bulaşık Makinesi

Mucit: Josephine G. Cochran

Hemen hemen her evde bulunan insan hayatını kolaylaştıran bir icattır.

Çamaşır Makinesi

Mucit: Ala Fischer

Hayatımızı kolaylaştıran en önemli bir icatlardan birisidir.

Kağıt

Hayatımızı kolaylaştıran tarih boyunca farklı evrelerden geçen kağıt hayatımızın en önemli parçasıdır.

Değerler Eğitimi

Bilim ve Teknoloji ile İlgili Kompozisyon Örneği

Bilim Ve Teknolojinin İnsana ve Doğaya Zararları (AFİŞLİ)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.