Değerler Eğitimi

Şehitlerimize Duygu ve Düşüncelerimizi İfade Eden Mektup

Şehitlerimize Duygu ve Düşüncelerimizi İfade Eden Mektup

Şehitlerimize Duygu ve Düşüncelerimizi İfade Eden Mektup;

Bu vatan uğruna can veren aziz Mehmet’im;

Bugün dersimizde öğretmenimiz sizin Malazgirt’te, İstanbul’un Fethinde, Çanakkale’de Teröre karşı , 15 Temmuz’da gösterdiğiniz şanlı ve onurlu mücadeleyi anlattı. Sizlerin evlatları, kardeşleri, dindaşları olduğum için o kadar mutluyum ki. Sizler bizler için canlarınızı ve geride bıraktıklarınızı hiç düşünmeden vatan uğruna bırakıp gittiniz. Yaptığınız bu davranış istiklal ve istikbal davamızda bize güç katmıştır.

Aziz Mehmet’im;

Yüce dinimiz islamın kutsak kitabı olan Kur’an-ı Kerimde şöyle bir ayet (Bakara 154) geçer. Derki Allah; Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz.  Biliyoruz, siz ölmediniz. Şuan yanımızdasınız. Kıyamet günü yanımızda olacaksınız.

Aziz Mehmet’im;

Sizlere ne kadar şükranımızı sunsak ne kadar dua etsek yine de yapmış olduğunuz fedakarlığın karşılığını veremeyiz. Büyüklerimiz, öğretmenlerimiz nasıl bizlere sizlerin başarısını, vatan için, bayrak için, din için gösterdiğiniz fedakarlığı anlattıysa emin olun ki bizde bizden sonraki gelen kuşaklara bu fedakarlığınızı her zaman anlatacağız.

Aziz Mehmet’im;

Söylenecek aslında o kadar söz var ki. Ama gel gör ne dil ne de yürek sizin o muhteşem başarınızı ve fedakarlığınızı anlatmaya yetiyor. Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Allah mekanınızı cennet, cennetteki evinizi de Peygamber efendimize komşu eylesin.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Zehra dedi ki:

    Konu ne