Değerler Eğitimi

Kitapların Olmadığı Bir Dünyada Yaşam Nasıl Olurdu Konuşma Örneği

Kitapların Olmadığı Bir Dünyada Yaşam Nasıl Olurdu Konuşma Örneği

Kitapların Olmadığı Bir Dünyada Yaşam Nasıl Olurdu Konuşma Örneği;

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar;

Bugün sizlere medeniyetlerin gelişmesinde, teknolojinin ilerlemesinde en büyük etken olan kitaplar hakkında bir konuşma yapacağım. Kitapların Olmadığı Bir Dünyada Yaşam Nasıl Olurdu bunu hiç düşündük mü?

Kitaplar bizim için çok önemli arkadaşlardır. Kitaplar sayesinde geçmişin bilgi birikimini günümüze kadar aktarmaktayız. Kitaplar sayesinde fikirlerimizi, duygularımızı gelecek nesillere aktarırız. Kitaplar sayesinde cehaletten kurtulup aydınlık bir dünya da yaşarız.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar;

Sanatın, bilimin gelişmesinde kitapların ayrıca bir önemi vardır. Bilim adamlarının icatları, onların kullanımları hep kitaplar aracılığı ile bize aktarılır. Sanatta aynı şekilde.  Dünya tarihinde bilgi yığılaak ilerler. Örneğin bir lambanın icadına kadar insan camın bilgisine sahiptir, elektriğin bilgisine sahiptir, akım kilgisine sahiptir. Mucit geçmişin bu bilgilerinden hareketle yeni bir icat oluşturmuştur. İşte geçmişin bu bilgilerinin ise insanlar kitaplar sayesinde öğrenirler.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar;

İnsanların hayal kurmasında masal, roman, hikaye gibi kitaplar önemli bir yer tutar. Kitaplar insanların hayal dünyasını, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirir. İnsanlar arası iletişimde, kuracağı iletişimin daha sağlam olmasını sağlar.

Tarihe baktığımızda dini öğretilerde peygamberlere vahiy aracılığı ile gelinmiş olup sobnrasında diğer kuşaklara aktarılmak üzere yazıya geçirilmiştir. Örneğin Kur’an-ı Kerim Peygamberimize vahiy ile indirilmiş, sonrasında ise kaleme alınıp kitap haline getirilmiştir. Hepimizin evinde yer alan Kur’an bilginin kitap şeklinde oluşturulması ile günümüze kadar gelmiştir.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar;

Kitapların Olmadığı Bir Dünyada Yaşam hiç de iyi olmazdı. En önemlisi de çok iyi bir dostu kaybetmiş olurduk. Bu nedenle kitapların kıymetini bilelim, kitapları süs olarak değil okumak için alalım.

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkürler.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.