Değerler Eğitimi

Kişilerin Aile İçinde Sorumluluk Almasını Gerektiren Durumlar

Kişilerin Aile İçinde Sorumluluk Almasını Gerektiren Durumlar

Kişilerin Aile İçinde Sorumluluk Almasını Gerektiren Durumlar;

Aile toplumun temelini oluşturan en küçük yapı birimidir. Aileyi oluşturan bireyler zaman zaman farklı sorumluluklar alabilir.

Her ailede bireylerin bazı sorumlulukları vardır. İşe giden olur, okula giden olur, kadın ev hanımı ise ev işleri ile uğraşır. Çalışan bir bayan ise eşi de çalışıyorsa işten gelince bulaşık, çamaşır vb. işlerde iş paylaşımı yapabilirler. Bunlar günlük rutin sorumluluklarımızdır.

Fakat bazı sorumluluklar da vardır ki birden bire ortaya çıkar. Beklenmedik bir olay neticesinde karşımıza hemen dikilir. Mesela evin dışarı da  çalışan bireyi baba ise, o hastalandığın da ya vefaat ettiğinde sorumluluk ister istemez ailedeki bireylere daha da fazla düşmeye başlar.

Ya da olumsuz durumlar karşısında birinin sizden bir şey yapmanızı istemenizi beklemeden siz elinizi taşın altına koyabilir, farklı sorumluluklar alabilirsiniz. (Aile olmak da bunu gerektirir.)

Mesela anne rahatsızlandı. Hemen anneye yardım eder, onun ev de yaptığı işlerin ucundan tutarak sorumluluk alırsınız.

Aile olmak, gerçekten aile gibi yaşamak için birilerinin sizlere sorumluluk yüklemesini beklemeyin. Siz de bu ailenin bir parçası olduğunuzdan yeri geldiğinde müdahale edin, sorumluluk alın.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.