Değerler Eğitimi

Kahramanı Olmayan Bir Milletin Geleceği de Olmaz

Kahramanı Olmayan Bir Milletin Geleceği de Olmaz

Kahramanı Olmayan Bir Milletin Geleceği de Olmaz;

Kahramanlar milletleri bir arada tutan, onları tek çatı altında toplayan milletin kendi içinden çıkmış, kendisini milletine adayan kişilerdir. Türk milleti de bu yönden çok şanslı bir millettir. Çünkü tarih boyunca baktığımızda her dara düştüğümüz de her sıkıntıya düştüğümüzde, ya da çözülmesi gereken acil bir durum olduğunda mutlaka bir lider sorumlulkları omuzlayıp kendinini vatan ve millet uğruna adamıştır.

Orta Asya (Türkistan) Türklerine baktığımızda ne zaman esaret altına girecek olsalar, onları bağımsızlığa kavuşturacak, onları tek çatı altında toplayacak bir lider çıkmıştır. Mete Han, Oğuz Kağan gibi…

Örneğin Selçukluların son zamanlarında gerek Anadolu’sundaki Moğol zulmü gerekse kirli siyaset insanları büyük bir ümitsizliğe uğratmıştı. Fakat o dönemde Çıkan Ertuğrul Gazi, Osman Gazi gibi kahramanlar küllerinden yeniden bir devlet kurup halklarına, milletlerine umut olmuşlardır.

Bunun en güzel örneklerinden birisini de Kurtuluş Savaşında gördük. Birinci dünya savaşı ile yıkıma girmiş koskoca imparatorluk, Mustafa Kemalin Anadolu’ya gelip milli direnişi başlatması ve ülkesini korumak için toplanan cemiyetleri birleştirerek yeni bir devletin (Türkiye Cumhuriyeti) temellerini atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün kahramanlığı milletine umut olmuş ve kendi içerisinden çıkardığı kahramanı sayesinde bağımsızlığına kavuşmuştur.

Tarih sahnesinde bu ve buna benzer örnekler Türkler için o kadar çok ki. Bizlerin Amerika, İngiltere gibi kendi yarattıkları sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. Mustafa Kemal’inde dediği gibi “Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.” Bu millet hiç bir zaman başkalarının boyunduruğu altında yaşamayacaktır. Tarihin her döneminde mutlaka kahraman ya da kahramanlar çıkaracaktır. Zaten kahraman çıkarmadığımız zaman esareti kabul ettiğimiz zamandır.

Etiketler:

Yorumlar
  1. ali dedi ki:

    güzel