Değerler Eğitimi

Dikensiz Gül Olmaz Kompozisyon Örneği

Dikensiz Gül Olmaz Kompozisyon Örneği

Dikensiz Gül Olmaz Kompozisyon Örneği;

Hayatta hepimiz belli amaçlar uğruna yaşarız. Hepimiz rahat bir ömür sürmek, güzel bir iş sahibi olmak mutlu bir aile için yaşarız. Fakat bu isteklerimize ulaşmak için belli bedeller ödemek gerekir. Çok çalışmak, çabalamak, karamsarlıktan kurtulmak gibi. Dikensiz Gül olmak atasözü de tam bu anlama gelmektedir.

Örnek vermek gerekirse mesela okuyan iyi bir iş sahibi olan kişiyi düşünelim. Bir kişi ilkokul ortaokul lise okur. Sınavlara girer, dershaneye gider, gecesini gündüzüne katıp çalışır. Üniversiteyi 4 yıl okur daha sonra KPSS gibi sınavlara hazırlanır. Bir sürü meşakkatten geçilir. Ama sonunda rahata kavuşur. Hayatta çoğu güzelliklere bu şekilde ulaşılır. Bazı sıkıntıları atlatmak, bazı sorunların üstesinden gelmek için emek harcamak, çaba göstermek gerekir. Ya da başka bir örnek vermek gerekirse bir araba almak istiyorsanız kimse size gelip de vermez. Ancak çalışırsanız, paranızı biriktirirseniz, tasarruf ederseniz, sıkıntı yaşarsanız karşılığında mükafatını ulaşırsınız.

Hayatta çoğu güzelliklere ulaşmanın belli bedelleri vardır. Bu zorluklar bizlerin gözünü korkutmamalı. Emeksiz yemek olmaz derler atalarımız. Çalışırsak sıkıntıya girersek sabredersek mükafatını mutlaka alırız

Dikensiz Gül Olmaz Atasözünün Anlamı Nedir?

Bu dünyada kusursuz güzellik yoktur. Her şey, bir yönüyle eksik yada kusurludur. Bundan dolayı her güzel şeyin hoşa gitmeyen yönü mutlaka bulunur. Güzel şeyi elde etmek isteyen yada elde eden kimse, bunun gerektirdiği rahatsız edici şeyleri de hoşgörmelidir.

Dikensiz Gül Olmaz Cümle İçinde Kullanımı:
  • E buna da katlanacaksın ne demiş atalar dikensiz gül olmaz.
  • İlla bu işinde zorluğu olacak ataların dediği gibi dikensiz gül olmaz

Değerler Eğitimi

Bayrak Bir Milletin Özgürlük Alametidir Konuşma Örneği

En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır Kompozisyon

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.