Değerler Eğitimi

Çevre Kirliliğini Önlemeye Yönelik Konuşma

Çevre Kirliliğini Önlemeye Yönelik Konuşma

Çevre Kirliliğini Önlemeye Yönelik Konuşma;

Sayın Öğretmenim Sevgili Arkadaşlar;

Bugün çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesi de hiç kuşkusuz ki çevre kirliliğidir. Gelişen sanayi ve üretim beraberinde tüketimi de getirmektedir. Tüketim ise atılacak yeni ambalajlar yeni çöpler demektir.

Maalesef her geçen gün dünyamız atılan çöpler, fabrika bacalarının dumanları sayesinde nefes alamaz duruma gelmektedir. Bunun temel sebebi ise maalesef ki bizler yani insanlar.

Sevgili Arkadaşlar,

Peki dünyamızı nasıl kurtaracağız. Dünyamız nasıl nefes alacak. Burada bize çok görev düşüyor. Öncelikle çevre demek yaşadığımız yer demek. Odamız demek, evimiz demek, evimizin önü demek, mahallemiz demek, şehrimiz demek, ülkemiz demek… Çevremizi temiz tutmaya önce en yakınımızdan, odamızdan başlayacağız. Daha sonra evimizi ve evimizin önünü temizleyeceğiz. Çöplerimizi çöp kovalarına atacağız. Atık yağlarımızı evlerimizde şişelere biriktirip atık yağ toplama merkezlerine göndereceğiz. Pillerimizi toprağa çöpe atmadan pil toplama merkezlerine götürüp atacağız. Ayrıca kağıt, plastik gibi maddeleri geri dönüşümde kullanacağız. Bu şekilde elimizden geldiğince çevrenin rahat bir nefes alması için mücadele etmiş olacağız.

Sevgili Arkadaşlar, Sevgili Öğretmenim,

Biliyorum içinizden bizim gücümüz ne ki, biz dünyayı nasıl değiştirebiliriz ki diye düşünebilirsiniz. Ama unutmayın ki büyük yangınlar küçük kıvılcımlarla başlar. Bizim yapacağımız çevre hareketine ailemizi, komşularımızı da katarak çevremizi koruma da önemli adımlar atabiliriz.

Sevgili Arkadaşlar;

Dünya bizim evimiz, onu korumak hepimizin görevi. Dünyamıza, orada yaşayan canlılara sahip çıkalım. Unutmayalım ki başka bir dünya yok.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Cdkmskzkmf