Değerler Eğitimi

Bir Arkadaşınıza Yardım Ettiğinizde Kendinizi Nasıl Hissedersiniz

Bir Arkadaşınıza Yardım Ettiğinizde Kendinizi Nasıl Hissedersiniz

Bir Arkadaşınıza Yardım Ettiğinizde Kendinizi Nasıl Hissedersiniz;

İnsan yaratılışı itibariyle bir takım değerlere sahiptir. Bu değerler insanı insan yapan en önemli kavramlardır. Mesela sevmek, saygı duymak, merhamet etmek, iyi niyetli olmak, yardım sever olmak, dürüst olmak… Bu ve bunun gibi bizi biz yapan değerleri çoğaltmak mümkündür.

İşte bu değerlerden belki de en önemlisi yardımlaşmaktır.

Peki Bir Arkadaşınıza Yardım Ettiğinizde Kendinizi Nasıl Hissedersiniz ?

Yardım etmek bir konuda, bir işte başkasının işini daha da kolay hale getirmek için gerek ruhen gerekse de fiziksel olarak yaptığımız bir davranıştır. Başkasına yardım etmek, onun işini kolaylaştıracağı için bu durum bizi çok mutlu eder. Hele ki darda kalan birisine yardım eli uzatmak, onun gözlerindeki umudu görmek, bir teşekkür sözünü duymak tarifsiz bir mutluluk yaşatır bizlere.  İçinizi tarifsiz bir mutluluk ve huzur kaplar. Onların mutluluğuna ortak olur, iyi dostluklar kurmanızda vesile olur.

Mesela yaş bir teyze yolda elinde ağır bir çanta ile yürüdüğünde ona yardım etseniz. Onu gideceği yere kadar eşlik etseniz. Ağır çantasını siz taşısanız. Hem ona kolaylık sağlamış olursunuz hem de vicdanen o kadar çok rahatlarsınız ki. Kendinizle gurur duyar, yüzünüzde bir tebessüm belirtirsiniz.

Ayrıca değerlerimiz gereği başkalarına yardım etmek erdemli bir davranış olduğu gibi dinimizce de (Müslümanlık) yardımlaşmak çok önemlidir. Yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu anlatan o kadar çok ayet ve hadis var ki.

Bu nedenle insanlara daima yardım edelim. Nerede darda kalan bir insan olsa hemen gidip ona yardım edelim. Küslükler kırgınlıklar her ne kadar olsa da birisi yardıma muhtaç olduğu zaman kim olduğunu bakmadan, herhangi bir karşılık beklemeden yardım etmeliyiz.

Özetle, İnsan yardım etttiğinde;

  • Huzurlu olur,
  • Mutlu olur,
  • Yüzünü tebessüm kaplar,
  • Kendiyle gurur duyar,
  • İnsanlara ve topluma faydalı olma bilinci gelişir.,
  • Kendini gruba, topluma ait hisseder,
  • Dostlukların başlamasına vesile olur.
  • Dinen sevap olur.

Değerler Eğitimi

Yardımlaşma İle İlgili Fabl Örneği

Yardımlaşmanın Önemi ile ilgili Konuşma Örneği

Yardımlaşmayla İlgili Hikaye Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.