Değerler Eğitimi

Bayrak Bir Milletin Özgürlük Alametidir Konuşma Örneği

Bayrak Bir Milletin Özgürlük Alametidir Konuşma Örneği

Bayrak Bir Milletin Özgürlük Alametidir Konuşma Örneği;

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar;

Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Bayrak asla bir bez parçası, ya da bir bez üzerine çizilmiş resim ya da desen değildir. Bayrak bir devletin namusu, özgürlüğü, şanı, şerefi kısacası her şeyidir. Bayrağı bunların dışında bir bez parçası olarak düşünmek hem o bayrağın altındaki insanlara bir hakarettir, hem de onların geçmişlerine bir hakarettir.

Bayrak her zaman kutsal olmuştur. Çünkü bayrak bünyesinde bir çok değeri barındırır. Belkide en önemlidi perçereden başımızı çıkardığımızda bir yerde bayrağımızın dalgalandığını görebiliyorsak özgürüz demektir.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar;

Mustafa Kemal Atatürk’ün bayrağın önemini çok iyi curgulayan, çok sevdiğim bir sözü vardır. Der ki Mustafa Kemal Atatürk; “Bayrak bir milletin özgürlük alâmetidir. Düşmanın da olsa hürmet lâzımdır” Bu söz dahi bayrağa ne denli önem vermemiz gerektiğini açıkça ifade etmektedir. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk Atatürk, İzmir’in kurtuluşundan sonra geldiği İzmir’de yere serilen Yunan bay, ayaklarının önüne serilen Yunan bayrağını görünce bir hayli şaşırmıştı. Yanındakilerse  Yunan Kralı Konstantin İzmir’e ilk girdiğinde Türk bayrağını çiğneyerek geçmişti.” cevabını vermesi üzerine Mustafa Kemal “Hata etmiş! Ben bu hatayı tekrar edemem. Bayrak, milletlerin şerefidir. Ne olursa olsun yere serilemez ve çiğnenemez.” diyerek Yunan bayrağının yerden kaldırılmasını emretmiştir. Bu yüce gönüllü insan bayrağa yüklediği değerle bayrağın ne kadar önemli olduğunu bizlere açıkça gösterir.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar;

Bayrağımıza her zaman saygı gösterelim. Unutmayalım ki göklerde dalgalanan bayrağımız bizim namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz, özgürlüğümüz, döktüğümüz kanların bedelidir.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Çok fazla yanlış yok ama 1. Yazıda 16.satırda en sonda belkide en önemlisi olması yerine önemlidi olmuş

  2. Anonim dedi ki:

    Perçere var bide