Değerler Eğitimi

Adaletle İlgili Öyküleyici Metin Örneği

Adaletle İlgili Öyküleyici Metin Örneği

Adaletle İlgili Öyküleyici Metin Örneği;

Masalar,hikayeler, romanlar, fabllar öyküleyici metinlere girer. Ben bu yazımda size Adaletle ilgili bir hikaye örneği yazacağım.

Bir gün arkadaşlarımla oyun oynadıktan sonra eve dönerken ilerideki bakkalın köşesinde iki tane arkadaşımın tartıştığını gördüm. Hızlı adımlarla onlara doğru yaklaşırken aklımdaki tek şey onları biran önce ayırmak ve kavgalarına son vermekti. Yanlarına varınca hemen ayırmaya çalıştım. Fakat birbirlerinin yakalarından öylesine sıkı tutmuşlardı ki onları ayırmakta güçlük çekiyordum Hatta havaya atılan rastgele yumruklardan birisi nasibime düşecekken son anda geri çekildiğim bile oldu. Kavga edenlerden birisi çok sevdiğim , kardeşim diyeceğim bir dostumdu, diğeri ise sınıf arkadaşımdı. Arkadaşım dediğime bakmayın aslında hiç sevmiyorum  kendini. Ahmet’ti o çocuğun adı. Sınıfta bir kaç kere olay çıkarmıştı. Neyse konuya dönelim. Kavga esnasında Ahmet çok sinirli bir şekilde dostuma vurunca daha fazla dayanamadım. Dostumla birlikte bende Ahmet’e karşı oldum. Bu durum belkide benim hayata karşı hiç unutmayacağım bir üzüntünün tohumunu saçtı.

Ertesi gün okula gittiğimde kavganın sebebini öğrendim. Meğerse benim dostum olan çocuk kavgayı başlatmış Hatta Ahmet’in suçu dahi yokmuş. Bu durum vicdanım ile aramdaki tartışmayı daha da körükledi. Adaletsizlik yapmıştım. Aslında hiç suçu olmayan birisine karşı sırf dostumun hatırına saldırmıştım. Bu vicdan azabı ile yaşamaktan da Ahmet’i bulup odan özür dilemenin daha doğru olacağını düşündüm. Ahmet okulun beton duvarın dibine yaslanmış elinde bir parçası ile yere anlamsız çizgiler çekiyordu. Dün ki olay için ondan özür diledim. Yaptığımın yanlış olduğunu söyledim. Kimin haklı kimin haksız olduğunun bir önemi yoktu. Ortada bir kavga vardı ve benim taraf olmamam gerekirdi. Ben olay büyümeden ayırmalıydım. Sağ olsun Ahmet anlayışla karşıladı beni. Özrümü kabul etti.

O günden sonra kendi kendime yemin ettim asla adaletsiz bir işin içinde olmayacaktım. Sorunları konuşarak kardeşçe çözmemiz gerektiğini düşündüm. Ve iyi ki de o gün gidip Ahmet’ten özür dilemişim. Vicdanım az da olsa rahat etti.

Etiketler:

Yorumlar
  1. sane dedi ki:

    müq

    1. Isimiz girl dedi ki:

      Kes be!