Değerler Eğitimi

Üzümün Çöpü Var Armudun Sapı Kompozisyon Örneği

Üzümün Çöpü Var Armudun Sapı Kompozisyon Örneği

Üzümün Çöpü Var Armudun Sapı Kompozisyon Örneği;

Bahane aramak ile ilgili olan bu atasözünü günlük hayatımızda sıkça kullanırız. Öyle insanlar vardır ki onları memnun etmek çok zordur. Çoğu zamanda zaten o kişileri memnun edemezsiniz. Her şeyde bir kusur bulur, her şeyin eksik tarafını görürler. Aslında bu tip insanlara üzülürüm. Halbuki hayatta o kadar güzellikler var ki ama maalesef bu insanlar o güzellikleri görmez .

Mesela birisi bir mağazadan bir eşya beğenecek fakat öyle ki eşyaların hepsinde bir kusur bulur. Kiminin rengini beğenmez, istediği renk bulunur bu seferde modelini beğenmez, rengini modelini bulursun bu sefer ke şurası keşke şöyle olsaydı der ve böylece devam eder. Halbuki alacağı eşyanın olumlu yönlerine baksa daha çok içine siner, daha sağlıklı karar verir. Ya da başka bir örnek vermek gerekirse misal bir iş yerinde çalışan insan yaptığı işin hep kötü yanlarını düşünür, hep olumsuzluklarından dert yanarsa o işte ki güzellikleri göremez ve o işte mutsuz olur ve hep bir bahanenin arkasına sığınır. Bu durum başarısızlıklar içinde öyledir. Başarısızlıklarının sebebini daima bahaneler uydurarak örtmeye çalışan insan öz eleştiri yapamaz, kendini geliştiremez.

Hayatta daima olumlu pencereden bakin. Bahanelerin arkasına sığınmak, çözüm üretmek yerine karamsar olmak size ve çevrenizdekilere zarar verir.

Üzümün Çöpü Var Armudun Sapı Atasözünün Anlamı:

Her konunun kendine göre ufak olumsuzlukları bulunabilir.Bir işin olumlu yönleri dururken,olumsuz olanları üzerinde yoğunlaşmak doğru değildir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.