Değerler Eğitimi

Misafirliğin Önemi İle İlgili Konuşma Örneği

Misafirliğin Önemi İle İlgili Konuşma Örneği

Misafirliğin Önemi İle İlgili Konuşma Örneği;

Sayın Öğretmenim Sevgili Arkadaşlar;

Bugün sizlere misafirlik nedir, misafirlik neden önemlidir bunlar hakkında konuşma yapacağım.  Öncelikle konuşmamıza misafirlik nedir sorusunun cevabı ile başlayalım.

Misafirlik bir kimsenin evine geçici olarak gelmek anlamındadır. Burada dikkat çeken husus geçici olarak yani bir süreliğine. Bu nedenle bizler geçici süreliğine kalacak kişinin yani misafir en iyi şekilde kalması, rahat etmesi için elimizden geleni yapmamız gerekir.

Kıymetli Arkadaşlar;

Eminim hepinizin evine zaman zaman misafir geliyordu.  Şöyle bir misafirin geldiği günleri gözünüzde canlandırdığınızda anne ve babalarınızın ne kadar çaba sarf ettiğini göreceksiniz. Önce ilk iş olarak, yoldan geldiklerini düşünerek güzel bir sofra kurarlar değil mi. Daha sonra ise onlarla güzel sohbetler yapılır. Saat ilerlediğinde ise hemen yatacak yer ayarlanır. Mümkünse en güzel yatak onlara verilir.

Sevgili arkadaşlar;

Gelelim ikinci sorumuzun cevabına. Misafirlik neden önemlidir? Bu sorunun cevabını “Tanrı Misafiri” sözünde aramak doğru olur. Tanrı misafiri sözü, misafirlik kavramına ilahi bir hava katmıştır. Daha önemli hale getirmişti. Düşününsene arkadaşalar kim tanrı misafirini en iyi şekilde ağırlamak istemez ki. Ayrıca atalarımız derki; “misafir on kısmetle gelir, birini yer dokuzunu bırakır.” bu da misafirliğin kültürümüzde ne kadar önemli olduğunu gösterir.

Evet Kıymetli Arkadaşlar;

Dinimizde misafirliğe önem verir. Hicret olayında da bunu açık şekilde görmekteyiz. Unutmamak gerekir ki Müslümanlar kardeştir. Müslüman Müslümanı evinde en güzel şekilde ağırlamalıdır.

Bizlere düşen de arkadaşlar evimize gele misafirleri en güzel şekilde ağırlamak ve onları rahat ettirmektir.

Kıymetli arkadaşlar, sevgili öğretmenim beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Bbbbb eeeebbbbbeeeekkkkkk

    1. Ere dedi ki:

      Hhahahahahahahahaahaha

  2. EfeCAN dedi ki:

    Kötüydü bence