Değerler Eğitimi

Keçileri Kaçırmak Deyiminin Hikayesi

Keçileri Kaçırmak Deyiminin Hikayesi

Keçileri Kaçırmak Deyiminin Hikayesi;

Eski zamanlarda Burdur yöresinde bir köyde, köylüler keçilerini gütmek için bir keçi çobanı tutarlar. Keçi çobanı da iş bulmanın sevinci ile sürüsünü önüne katar ve o dağ senin bu dağ benim hayvanları gütmeye başlar. Öğlen vakti geldiğinde suya yakın bir otlakta keçilerini uyutur kendisi de yorgunluğunu gidermek için biraz istirahat edermiş. Çoban bu şekilde bir kaç gün keçileri güzelce gütmüş.

Köylü de çobanın keçilere karşı ilgisinden gayet memnunmuş. Günlerden bir gün yine çoban sabah tüm keçileri önüne katıp çıkmış yola. Bir keçiniz olmasa da keçilerin inatçı olduğunu ve bir parça ot için en ücra en dik kayalıklara bile kolayca tırmanacağını bilirsiniz. İşte bugün de keçilerin tüm aksiliğini üzerinde başka başka yerlere gidiyorlar. Çoban buraların da yabancısı olduğundan bir türlü hayvanların su ihtiyacını karşılayacağı yeri bulamıyor. Eskiden hayvanları suladığı yer de çok uzakta kaldığından bir ağaç gölgesi bulup orada hayvanları dinlenmeye, uykuya bırakıyor. Kendi de uyuyup kalıyor uyandığında hiçbir keçi ortada bulamıyor. Yana yakıla etrafı arıyor fakat hiçbir keçiyi bulamıyor. Korku içerisinde köye geliyor kimi görse keçileri kaçırdım keçileri kaçırdım diye deli gibi dolaşmaya başlamış.

Köylü önce şüphelere de daha sonra keçilerin dinmesi ile şüpheleri kalmıyor. Meğer hayvanlar susuzluktan kötü olduklarından şu aramaya çıkmışlar ve o zamana kadar bilinmeyen İnsuyu mağarasına girmişler. Orada şu kaynakları ve serin olduğundan bir güzel dinlenip köye dönmüşler. İşte o günden sonra ne zaman delirecek gibi olunca keçileri kaçırmak deyimi kullanılır.

Keçileri Kaçırmak Anlamı, Keçileri Kaçırmak Ne Demek:

Düşünme yeteneğini kaybetmek, aklını oynatmak, delirmek, bunalım içinde olmak,

Keçileri Kaçırmak Cümle:

Dolandırılınca keçileri kaçırdı iyice.

Keçileri kaçırdım, ne yaptığımı bilmiyorum artık.

Değerler Eğitimi

Atasözleri ve Deyimler, Atasözleri ve Deyim Örnekleri

Atı Alan Üsküdarı Geçti Deyiminin Hikayesi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.