Değerler Eğitimi

Karşımızdaki Kişilerle Sorun Yaşamamak İçin Nasıl Davranmalıyız

Karşımızdaki Kişilerle Sorun Yaşamamak İçin Nasıl Davranmalıyız

Karşımızdaki Kişilerle Sorun Yaşamamak İçin Nasıl Davranmalıyız;

İnsan yaratılış gereği sosyal olmak ister. Sürekli başkaları ile iç içedir. İş yerinde iş arkadaşları, okulda arkadaşları, evde ailesi, mahallede oyun arkadaşları, köyde köy arkadaşları gibi. Herkesin hayata bakış açısı, istekleri farklı olacağı için kişiler arasında sorunların çıkması normaldir.

Kişiler arasındaki ilişkilerde sorun yaşamak istemiyorsanız en önem vereceğiniz şeylerin başında saygı gelmelidir. Saygılı bir insan karşısındakine karşı daha duyarlı olur, karşısındakinin haklarına zarar vermez. Bu da insan ilişkilerini olumlu yönde etkiler. Karşılıklı saygı ikliminin olduğu yerde sorunlar kolaylıkla çözülür.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus, nezaket. Tatlı dil, güzel bir davranış her zorluğun kapısını açar, her sorunu çözer. Birbirimize karşı daha nezaketli olursak aramızdaki sorunlar anlayış içinde uzamadan çözülür.

Dürüstlük insan ilişkilerinde çok önemlidir. Dürüst insan daima karşısındakine güven ereceğinden dolayı ilişkilerde yapıcı olur. Olumsuz ön yargılar yerine olumlu ön yargılar bırakır kişide .

Empati kurmak insan ilişkilerinde çok önemlidir. Kendimizi karşımızdakinin yerine koyarak düşünmek zaten sorunun çözümünde çok büyük bir adımdır. Empati kurduğumuz için karşımızdakini daha iyi anlar, ona göre davranırız.

Hoşgörülü olmak insan ilişkilerinde bambaşka bir öneme sahiptir. Hoşgörü ortamının olduğu yerde kusurlar ön plana çıkmayacağından, insanlar sizi hemen yargılanmayacağından ya da dışlamayacağından hoşgürünün olduğu yerde insan ilişkileri de güzel olur.

Özetle Maddeler halinde değinmek gerekirse;

  • Birbirimize karşı saygılı olalım,
  • Nezaketli davranalım,
  • Dürüst olalım,
  • Empati kuralım,
  • Hoşgörüyü elden bırakmayalım

Değerler Eğitimi

Dağ Dağa Kavuşmaz İnsan İnsana Kavuşur Kompozisyon Örneği

Hümanizm ( İnsancılık), Hümanizmin Özellikleri

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.