Değerler Eğitimi

Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez İle İlgili Kompozisyon

Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez İle İlgili Kompozisyon Örneği

Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Bir işe başlarken bir takım yöntemler, teknikler, araç gereçler kullanırız. Her zaman amacımız yapacağımız işi en iyi şekilde yapmaktır. Bazen bu amaç uğrunda çok çalışmak ve çok fedakarlık da göstermek gerekebilir. Yapılan iş hedeflenen şekilde başarıyla bitirildiğinde ise bizden iyisi yoktur demektir.

Bir işi yaparken başarıyı daha da artırmak için kullandığımız yöntemlerde değişikliğe gidilebilir. Lâkin zaten yürümeyen bir işi düzeltmek için değiştirilen yöntem bizi daha da çıkmaza sokabilir. Bu atasözü de de zaten ona vurgu yapılmaktadır. Önemli olan uygun zamanda müdahale edebilmektir. Uygun zamanı yakaladığımız zaman değişiklik yapılabilir. Ya da en önemlisi henüz işe başlamadan yapacağınız işi, kullanacağınız yöntemi iyice artışını eksisini düşünerek hesap ederek ise başlamalı. Örneğin bir futbol takımınız var ilk haftalardan zaten teknik traktörün formu bellidir. Takım yenilgi alıyor sürekli ama bir değişiklik yok ama son zamanlara gelinmiş burada yeni bir teknik traktör getirmek işleri daha da kötüye sokacaktır. Uygun zamanda değişimi yapması gerekiyordu.

Sizlerde bir işe başladığınız zaman önce yapacağınız işi ince eleyip sık dokuyun. Artılarını eksilerini hesap edin uygun zamanda müdahale edin is işten geçtikten sonra yapılacak değişiklik kârdan çok zarar verir.

Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez Atasözünün Anlamı

Bir işin can alıcı yerine gelindiğinde esas üzerinde değişiklikler yapmak doğru değildir. Bir yöntemden başka bir yönteme geçerken tehlikeli davranışlardan sakınmak gerekir.

Irmaktan geçerken at değiştirilmez cümle

Bu saatten sonra yapacak bir şey yok, ırmaktan geçerken at değiştirilmez.

Irmaktan geçerken at değiştirilmez, bu sene mecbur bu okulda tamamla.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    teknik trakör?

  2. Okan dedi ki:

    Çok kötü bir kompozosyon olmuş