Değerler Eğitimi

Hayaller Hayat Baharının Kelebekleridir Kompozisyon

Hayaller Hayat Baharının Kelebekleridir Kompozisyon

Hayaller Hayat Baharının Kelebekleridir Kompozisyon

İnsan doğum ile başlayıp ölüm ile biten hayat aralığında yaşamını sürer. Yaşamını devam ettirirken hayatta bir çok olumlu ve olumsuz durumla karşılaşır. Bu durumlarda insan ruhunu diri tutan şey hayallerdir. Hayal kuran insan kendisine bambaşka bir dünya inşa eder.

Hayal kurmak insanı mutlu eden bir olgudur. Bazen ulaşılması çok zor şeylerin hayalini kurar bazense geleceğimizi düşünür hayal kurarız. Öyle anlar olur ki gerçekleşmesi imkansız hayallerimiz bile vardır. Hayalleri bahardaki kelebeklere benzetmek gerekir. Kozasında sıkışıp kalan , kozasından başka bir yeri görmeyen bir tırtıl bahar güneşi ile kelebeğe dönüşüverir.O artık özgürdür. Gökyüzünde doğayı gezer, en güzel çiçeklerim yanına gider, gönlünce kanat çırpar. işte hayal kuran insanda böyledir. Kozasından çıkar, özgürdür artık o. En güzel düşlerin içinde seyre dalar. Yüzünü bir tebessüm ve ruhunu bir umut kaplar. Geleceğe, insanlara her şeye karşı bir umut.
Tarihe baktığımızda gerçek başarıyı hayal kuranların, hayallerinin peşinde koşanların kazandığını görürüz. Nice kazanılması imkansız savaşlar kurulan büyük hayallerle gerçeğe kavuşmuştur. Nice birlikteliği imkansız sevdalar hayallerinin ve umudunun peşinden koşanlar tarafından gerçeğe ulaşmıştır.

Hayal kurmaktan asla korkmayın. Kelebek gibi özgürlüğe açılacak olan hayaller size imkansızların kapısını açabilir. Hayal kuranlar umutlarını yanında taşımalı. Umutları her zaman onlara destek olmalı. Böylece hayallerinizi gerçeğe taşıyabilirsiniz.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.