Değerler Eğitimi

Evrendeki Düzen ve Uyumla İlgili Ayetler

Evrendeki Düzen ve Uyumla İlgili Ayetler

Evrendeki Düzen ve Uyumla İlgili Ayetler;

Evrene şöyle bir baktığımızda bilimsel veriler ve duyu organlarımızın kısıtlı imkanlarına rağmen muazzam bir düzenin olduğunu görmekteyiz. Bu kadar muazzam bir düzenin olması bir yaratıcının yani Allah’ın varlığına en büyük delildir. Bir çiçeğin oluşumu, bir canlının doğması, güneşim hem kendi etrafında hem de güneşin etrafındaki hareketindeki uyum evrendeki düzen ve intizamı bizlerin gözünün önüne sermektedir.

Şimdi isterseniz Evrendeki Düzen ve Uyumla İlgili Ayetler nelerdir onlara bakalım.

  • “ Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık” (Kamer suresi, ayet 49)
  •  “Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya evreler koyan Allah’tır Allah, bunları boş yere yaratmamıştır O, ayetlerini düşünen bir toplum için ayrıntılı olarak açıklıyor” (Yunus suresi, 5)
  • “Yeryüzünde birbirine komşu toprak parçaları, üzüm bağları, ekin tarlaları, hurma ağaçları vardır. Bütün bunlar bir suyla sulanır. Ama tatları birbirinden farklıdır. Bunlarda aklını kullanan kimseler için (Allah’ın varlığını gösteren deliller vardır”(Ra’d suresi ayet 4)
  • “ Gökyüzünü de korunmuş tavan yaptık” (Enbiya suresi, ayet 32)
  • “Göklerin ve yerin sırrı Allah’a aittir”(Şura suresi ayet 12)
  • Göklerin ve yerin mülkü O’nundur; çocuk edinmemiştir. O’na mülkünde ortak yoktur, her şeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, onu belli bir ölçüyle takdir etmiştir. (25 Furkan Suresi, 2)
  • “ Hayvanları da o yaratmıştır. Onlarda sizi ısıtacak şeyler ve bir çok faydalar vardır. Onların etlerinden yersiniz; akşamleyin getirip sabahleyin salarken onlarda sizin için bir zevk (güzellik) vardır.” ( Nahl, 5-6 )
  • “ Bakmazlar mı yağmur yüklü bulutlara, ve görmezler mi nasıl yaratılmış onlar? Ve bakmazlar mı göğe, nasıl yükseltilmiş? Ve dağlara nasıl sağlamca dikilmiş? Ve toprağa nasıl yayılmış? ” ( Ğaşiye, 17-20 )
  • “ Biz yakın göğü, bir süsle, yıldızlarla süsledik” ( Saffat, 6 ) denilir. Başka bir ayette ise vurgulu bir biçimde “ Andolsun, biz gökte bir takım burçlar yarattık ve seyredenler için onu süsledik.” ( Hicr, 16 )
  • “ O Allah ki, yarattığı her şeyi güzel yapmıştır…” ( Secde, 7 )

Mukaddes kitabımız olan Kur’an-ı Kerimde bizlere evrende nasıl bir düzen olduğu ayetlerle sabit şekilde verilmişti. Bizlere düşen Allah’ın ayetlerine sığınıp, ibret almaktır. Yerlerin ve gökleri, tüm alemlerin yaratıcısı olan Allah’a hamd olsun.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. 31ci dedi ki:

    Küfür kötü bir şey

    1. Anonim dedi ki:

      Mmm

    2. Jsj dedi ki:

      İdid

    3. Mauro icardi dedi ki:

      Ne alakkkk

  2. Merve dedi ki:

    Hvuccuvuggu

  3. Anonim dedi ki:

    ❤️

  4. Mauro icardi dedi ki:

    Ne alakkkk

  5. S kg skbsl dedi ki:

    Manjxxjxbbddvhsbshdjdjjdjdj

  6. uıı dedi ki:

    huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  7. ğa0ewgj*WEU8JG*09er dedi ki:

    ğpoıjprgtıjaepdgja