Değerler Eğitimi

Çalışkanlığı İle Tanınan Hayvanlar Nelerdir

Çalışkanlığı İle Tanınan Hayvanlar Nelerdir

Çalışkanlığı İle Tanınan Hayvanlar Nelerdir;

Evrenin yaratılışında insanların bitkilerin kadar hayvanlarında çok önemli yeri vardır. Ekolojik dengeyi korumada hayvanlara büyük görev düşmektedir. Bu yazımızda sizler için en çalışkan hayvanlar hangileridir. Hangi özellikleri onu çalışkan yapmıştır bunlara kısa kısa değineceğiz.

  • Karıncalar
  • Kunduzlar
  • Aslanlar
  • Lapina Balıkları
  • Termitler
  • Solucanlar
  • Penguenler

Karıncalar:

Hepimizin çok iyi bildiği çalışkanlığı ile nam saldığı hatta karınca gibi deyiminin oluşmasına öncülük eden hayvanlardır. Karıncaların ne kadar çalışkan olduklarını doğal olarak dahi gözlemleyebiliriz. Bir karınca kolonisinde her karıncanın farklı görevleri vardır. Kimisi koloniyi temiz tutar, kimisi temizler vs.

Kunduzlar:

Mühendislere ilham veren bir hayvandır. O yüzden de doğanın mühendisleri olarak anılırlar. Akarsu kenarlarına havuzlar inşa etmeyi çok iyi yaparlar. Ağaçların gövdelerinden kopardıkları malzemeler ile barajlar yaparlar.

Aslanlar:

Aslanlarda iş bölümü farklıdır. Dişi aslanlar hem avcılık yapar hem de yavrular ile ilgilenir. Erkek aslanlar ise koruyuculuk görevini üstlenir.

Lapina Balıkları:

Ortalama olarak 5 cm ile 7 cm arasında uzunlukta olan lapina balıkları diğer balıkları istenmeyen parazitlerden ve de ölü pullardan kurtarmak için çalışıp çabalarlar.

Termitler:

Odun yiyiciler olarak bilinen bu hayvanlar doğanın en çalışkan hayvanlarından birisidir. Bunlarında aynı karıncalar gibi kendi kolonileri içerisinde görev dağılımları vardır. Her bir termit görevine sıkı sıkı bağlıdır. Ve kolonisi için çalışır.

Solucanlar:

Doğanın çiftçileri olarak bilinirler. Toprakta açtığı tüneller ile toprağı havalandırarak tarlaların daha verimli olmasını sağlar.

Penguenler:

Penguenler sadakat sahibi hayvanlardır.  Dişi penguen yemek için denize döner.Erkek penguen ise dişi penguen dönene kadar yani yaklaşık 64 gün boyunca yumurtanın üzerinde oturur.Yavru penguen yumurtadan çıktığında erkek penguen onu sıcak tutar ve dişi penguen gelene kadar kendi salgıları ile besler.Dişi penguenin dönmesiyle görevler değiştirilir.

Arılar:

Arılarda koloni içerisinde yaşar ve sürekli bir çalışma içindedirler. Koloni içinde her arının bir görevi ardır. Ve her arı görevini eksiksiz yerine getirmeye çalışır.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.