Değerler Eğitimi

Caka Satmak Deyiminin Hikayesi

Caka Satmak Deyiminin Hikayesi

Caka Satmak Deyiminin Hikayesi

Caka Satmak Deyiminin Anlamı:

Gösteriş yapmak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Caka satmak deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Hali vakti yerinde zengin mi zengin bir adam varmış. Bu adamın dükkanları evleri tarlaları o kadar çok muş ki yanında bir de adam çalıştırılmış. Bu kadar mala paraya sahip olan adam çok da kibritleymiş. Ölene kadar tek düşündüğü şey şunu da alsam şu evde benim olsa… Adam öldükten sonra tüm malları oğluna kalmış. Oğlu da aynı babası gibiymiş. Kibri o kadar çokmuş ki kimseyi beğenmez çoğu şeye dudak bükermiş. Cakalı cakalı (burnu havada, havalı) yürür kibrinden geçilmezmiş. Fakat bunun babasından farklı bir yanı varmış. Babası bir kuruşu dahi yenmezken pinti bir adamın tekiyken oğlu har vurup harman savuşurmuş. Ataların bir sözü vardır bilirsiniz. Hazıra dağ dayanmaz derler. Önce bir ev sonra bir tarla sonra bir dükkan derken her şeyi bir anda tüketmiş. Sadece bir dükkan kalmış elinde. Dükkan kalmış kalmasına ama o da bomboş bir dükkânmış. Ama o kadar malı çar çur etmesine rağmen hala kibrinden hiç vazgeçmezmiş.

Yine bir gün boş boş dükkânda otururken cakalı cakalı yürümeye başlamış. O zaman dükkan komşuları konuşmaya başlamış. Acaba boş dükkanda ne satıyor diye. Onlarda gülerek, cakalı yürüdüğüne göre Caka satıyor herhâlde deyip gülmüşler. Caka satmak deyimi de böyle ortaya çıkmış.

Caka Satmak İle İlgili Cümle:

  • Altında son model arabayla bize  caka satıyor.
  • Kıyafetlerini  marka seçerek millete caka satıyordu.
  • Caka satmayı bırak, özüne dön.
  • Cakasınsan geçilmiyor görgüsüzün.

Diğer Yazılar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.