Değerler Eğitimi

Birey ve Toplum İle İlgili Kompozisyon Örneği

Birey ve Toplum İle İlgili Kompozisyon Örneği

Birey ve Toplum İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Birey ve toplum arasında tamamlayıcı bir ilişki vardır. Tamamlayıcı ilişkiden kasıt ise birey olmadan toplum olmayacağı şeklinde ifade edilir. Öncelikle tanımlardan bahsedelim. Birey; düünce , duygu ile davranışları olan toplum içindeki her bir kişiye denir. Toplum ise; aynı toprak parçası üzerinde yaşayan, çıkarlarını sağlamakk amacıyla bir arada olan bireylerin bütününe denir.

Tanımlardan da göreceğiniz gibi birey ve toplum arasında sıkı bir ilişki yer almaktadır. Toplumu oluşturan bireylerin burada önemi artmaktadır. Çünkü bireylerin ortak çıkarları toplumu oluşturacağından her bireyin eğitimi de ayrı önem arz eder. Çünkü değerlerini bilen, çalışkan, karakter sahibi bireyler birleşerek değerlerini bilen, çalışkan, bir toplumu oluştururlar. Toplumun bu şekilde sağlam temeller üzerine kurulması ise gelecek açısından bizlere güven verir. Fakat bencil, salt çıkarcı, karakteri bozuk, değerlerinden bi haber bireyler birleşerek bencil, çıkarcı, karakterinden ve değerlerinden uzak bir toplumu inşa eder. Bu toplum ise su almaya başlayan bir gemi gibidir. Gün gelir batar gider denizin taa en dibine.

İyi bir toplum, değerlerine bağlı bir toplum, çalışkan, dürüst bir toplum için önce kendimize, sonra çevremizdekilere dikkat etmeliyiz. Çocukların eğitimine önem vermeli, onları geleceğe hazırlarken içinde bulundukları bir toplumun bir ferdi olduğunu hissettirmeliyiz.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Yarrak dedi ki:

    Ehdhsjshrirh

    1. Hshkshjgbdihif dedi ki:

      Fu jbkxvkxbkcbskbslbpvdjvwj

  2. Anonim dedi ki:

    Bu konu HOŞUMA gitti

  3. Rhhrvdhd dedi ki:

    Djehrfhjrb5uthrvrhrhben

  4. Yarrrrak amı dedi ki:

    Sj

  5. Anonim dedi ki:

    Bcjvduoavdousvdouwvou

  6. Saaanee dedi ki:

    👍