Değerler Eğitimi

Baba ile İlgili Kompozisyon Örneği

Baba ile İlgili Kompozisyon Örneği

Baba ile İlgili Kompozisyon Örneği

Baba bir çocuğun hayatında en önemli kişilerden belkide en önemlisidir. Baba halk tabiri ile evin direği, ocağın atesidir. Çocuğun ise biricik kahramanı, en güçlüsü, en akıllısıdır. Babanın varlığı aileye her zaman güç verir. Babanın var olduğu evde umutsuzluk asla yoktur.

Baba gerek kültürümüz de gerekse de gönlümüzde ayrı bir yere sahiptir. Ozellikle çocuklukta öğrendiğimiz bir çok şeyi ona borçluyuz. Baba bir çocuğun rehberi aynı zamanda da ilk oyun arkadaşıdır. Eminim ki şuan aklınızdan babanizla geçirdiğiniz güzel vakitler geçiyordu. Babanız da nihayetinde bir birey, bir insandır. Her babanın çocuğuna karşı davranışları aynı olamaz. Babanızın kişiliği size yaklaşımında çok önemlidir. Örneğin, konuşmayı pek sevmeyen bir babanın ogluysanız ya da kızıysaníz onu öyle kabul edersiniz. Konuşmayı sevmemesi, ya da sizinle birlikte oyun oynamıyor olması sizi sevmediği anlamına gelmez. Biraz önce de ifade ettiğim gibi kişilik le alakalı bir durumdur.

Baba sözünü ne zaman duysam aklıma hep şu türkü gelir;

Bu adam benim babam
Sekiz köşe kasketiyle…
Ağlama Nacar babam,
Kötü gün geçer babam…

Baba ifadesi bir çok türküde, bir çok şarkıda önemli bir yere sahiptir. Çünkü Baba candır, Baba her seydir

Babalarımızın kıymetini iyi bilelim. Onların sözlerini dinleyip onlara karşı en küçük itirazda bulunmayalim. Unutmayalım ki dünya da yokluğu en çok hissedilen kişilerin başında hic kuskusuz babalarımızdır.
Sizlerde ileride iyi bir baba olmanız dilegimle.

Değerler Egitimi

Ailenin Önemi ile İlgili Kompozisyon Örneği

Aile Çeşitleri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.