Değerler Eğitimi

Allah Bir Kapıyı Kapatırsa Ötekini Açar Kompozisyon

Allah Bir Kapıyı Kapatırsa Ötekini Açar Kompozisyon Örneği

Allah Bir Kapıyı Kapatırsa Ötekini Açar Kompozisyon Örneği;

Allah Bir Kapıyı Kapatırsa Ötekini Açar Anlamı

Dünya hayatında insan imtihan edilmektedir ve kulunu imtihan eden Allah’tır. Bir işte yada girişimde başarısız olunca hemen ümitsizliğe kapılmamalı, bir başka işe koyulmalıdır. Rızık kapısı çoktur, biri açılmaz ise diğeri açılır. İnsan rızkını aramalıdır.

Umut ile alakalı bir atasözüdür. Günlük hayatımızda başımıza türlü türlü olaylar gelir. Kimi zaman iyi bir iş bulup seviniriz kimi zaman ise elimizdeki işi kaybeder üzülürüz. Bir gece yattığımızda bir çok şeye sahip iken bir sabah uyandığımızda her şey elimizden gidebilir. Yani hayat her zaman kapılar açar beraberinde kapılar kapatabilir.

Mesela çok güzel bir işiniz var. Her sabah güle oynaya gidiyorsunuz, gayet mutlusunuz, yaptığınız işi seviyorsunuz. Akşam işten eve gittiniz. Telefonunuz çaldı ve açtınız. Telefonda biri size işten çıkarıldığınızı söylüyor. Bir anda tüm sevinciniz yok olur değil mi? Neye uğradığınızı şaşırırsınız. İşte atasözümüzdeki mesaj bundan sonra başlıyor. Karamsarlığa kapılıp, hayattan soğursanız elinize hiç bir şey geçmez. Aksine ailenizle de kötü olursunuz, sevdiklerinizle de kötü olursunuz ve gittikçe yalnızlaşmaya başlarsınız. Fakat içinizdeki umut varsa düştüğünüz yerden tekrar kalkmasını bilirsiniz. Hayatta umudunu yitirenler pes edenler her zaman kaybeder. Başka bir örnek daha verecek olursak . Mesela sınava girdiniz düşük not aldınız. Hemen Karamsarlığa kapılıp ders çalışmayı bırakırsanız elinize hiç bir şey geçmez fakat umudunuz diri olursa daima yeniden bir şeyleri başarmak için asılırsınız derslerinize.

Umut şükür ve azim ile birleşirse yaşadığınız her olay sizi asla karamsarlığa koymaz. Umudunuzu asla yitirmeyin. Şükredin ve kaldığınız yerden tekrar umut ile önünüze bakin.

Etiketler:

Yorumlar
  1. yusufcan dedi ki:

    nbbhhgthgjnghıhyhghg abilere selam catısmaya devam

  2. yusufcan dedi ki:

    küfür kötü bir şey