Değerler Eğitimi

Ağaç Sevgisi ile İlgili Hikaye Örneği

Ağaç Sevgisi ile  İlgili Hikaye Örneği

Ağaç Sevgisi ile İlgili Hikaye Örneği

Ders kitabımızda çok güzel bir karikatür gördüm. Karikatürde bir çocuk yüzünde gülen bir ifade ile bir ağaca sıkı sıkıya sarılmış, o çocuk için sanki hayat orada durmuştu. Çocuğun bu davranışına bakarken benimde içimi bir mutluluk kapladı.  İnsan sadece sevdiğine sarılırdı, eğer ki çocuk burada ağaca sarılıyor sa demek ki ağacı çok seviyordu diye düşündüm.

O karikatürden sonra benimde hayatımda bazı şeylerin değiştiğini fark ettim. Her gün benim için sıradan olan kapımın önündeki ağaçlar, okulun bahçesindeki ağaçlar ve çevremde gördüğüm ağaçlar artık daha da dikkatimi çekiyordu. Eskiden sadece göz ucuyla baktığım o ağaçlarla artık daha çok ilgilenmeye başladım. Sabahları elimden geldiğince evimin önündeki ve okulumdaki ağaçları sulamaya başladım. Hatta belki size komik gelebilir ama onlarla sohbet ettiğim de oluyor.

Gün geçtikçe ağaçlarla olan dostluğum daha da pekişiyordu. Sabah evden dışarı çıktığımda ağaçları görmek beni o kadar mutlu ediyordu ki anlatamam. Sabahları yanıma beslenme alırken bir şişe de mutlaka onlar için su alıyordum. Belki diyeceksiniz, bir şişe su hangisine yeter. Damla damla da olsa hepsine pay etmeye çalışıyordum. Eminim onlar benim bu çabamdan memnunlar. Elimden geldiğince onlara sevgimi bu şekilde göstermeye çalışıyordum.

Bir gün sabah büyük bir gürültüye uyandım. İş makinelerinin sesleri odamın içine kadar geliyordu. Kafamı tekrar yastığa koyup uyumak istesem de nafile. Uykum kaçmıştı artık. Galiba bizim evin ilerinde boş bir arazi vardı galiba oraya inşaat falan yapacaklar diye düşündüm.  Kahvaltımı yapıp oyun oynamak ve ev inşaatını izlemek için dışarı çıktığımda gördüğüm manzara beni o kadar üzdü ki. Meğer o iş makineleri bizim evin önündeki yolda çalışıyormuş. Yolu genişletme çalışması yapıyorlarmış. Yol kenarında ne kadar ağaç varsa hiç acımadan söküp bir kenara atmışlar.

O gün bir parçamı kaybettiğimi anladım. İnsanların nasıl bir ağaca kıyacaklarını düşündüm durdum. Dünyaydı burası. İyi insanlarda olacaktı, kötü insanlarda. O günden sonra kendime bir söz verdim. Kendimi ağaçları ve doğayı korumaya adadım. Ağaçlar benim hayatımın bir parçasıydı. Onları görmek beni mutlu ediyordu. Bende bu yüzden ağaçların olduğu bir dünya için mücadele etmeye başladım.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Melisa dedi ki:

    çok beğendim

  2. Emir dedi ki:

    Çok güzeldi

  3. Anonim dedi ki:

    Güzel olmamış

  4. Hayal dedi ki:

    Çok beğendim çok güzel olmuş 🦋

  5. Anonim dedi ki:

    Çok uzun yanı bok gibi olmuş