Değerler Eğitimi

Adalet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Adalet İle İlgili Kompozisyon Örneği

Adalet İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Adalet çok karmaşık bir yapıya sahip kavram gibi gözükse de aslında çok basit kuralları olan, merkeze insanı alan bir değerdir. Çok farklı adalet tanımları yapmak mümkündür, fakat Platon’un tabiri ile her kişiye onun olana ona ait olanı vermek gerçek bir adalet tanımına uygundur.

Peki adalet neden bu kadar önemli. Gerçek olan insana saygı duymaktır. İnsana saygı duyan doğaya da hayvana da saygı duyar, dolayısıyla da onun hakkını korur. Adaletin temelinde din, ırk, nüfuz ayrımı yoktur. Biraz önce de ifade ettiğim gibi adaletin temelinde insan vardır. Adalet olmadığı zaman merkezde ki insanında bir değeri yoktur. Toplumsal kargaşa meydana gelir. Güçlü güçsüzü ezmeye başlar. Bilgi değil güç konuşur. Mazlum daha da mazlumlaştırılır. Adaletin olmadığı yerde saygı ve sevgi kalmaz. İnancımız gereği de adalet çok önemli bir yere sahiptir. Dinimiz kul hakkı yemenin devlet malını hor kullanmanın zulmetmenin en büyük günahlardan olduğunu ifade eder.

Daha huzurlu, insanların daha mutlu olduğu bir toplum istiyorsak ilk önce adalet değerine iyi bakmamız gerekir. İnsanı merkeze alan adaleti tesis ettiğiniz de karşılıklı sevgi, saygı ve muhabbet artacaktır. Her ne şartta olursa olsun asla adaletten uzak kalmayın. Her zaman doğruyu söyleyin.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. fred dedi ki:

    cok guzel

    1. Yes dedi ki:

      Vbbbbvgggjkjjh

      1. Fbce jDA AC?Zmmcn?Vas dedi ki:

        L ccz,xylkkrkn

  2. Anonim dedi ki:

    Ağzına sağlık

    1. Dunya dedi ki:

      Sağolasın kardeşim….

  3. asdsdsa dedi ki:

    tam laızmdı sagollllllllll
    asdsdadsadas

  4. Anonim dedi ki:

    x