Değerler Eğitimi

Zararın Neresinden Dönülürse Kardır Kompozisyon

Zararın Neresinden Dönülürse Kardır Kompozisyon Örneği

Zararın Neresinden Dönülürse Kardır Kompozisyon Örneği;

Her insan zaman zaman bazı hatalar yapabilir. Bazen bilerek bazen de bilmeyerek yaptığımız hatalar günlük yaşantımızı olumsuz etkilediği gibi ileriki zamanlar içinde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu nedenledir ki bir hata ya da yanlış bir iş yaptığımızda, yanlışımızı fark ettiğinizde yaptığımız yanlışta ısrarcı olmayıp doğrusunu yapmaya çalışmalıyız.

Bu atasözü ile alakalı bir örnek vermek gerekirse mesela çocuk hiç ders çalışmıyor, ödevlerini yapmıyor, sınavlardan düşük not alıyor. Hem bu gününü hem de geleceğini olumsuz yönde etkiliyor. Bu kişi yaptığı bu yanlışta devam ederse sonucuna da ona göre katlanacaktır. Ve neticesinde okumamanın bedelini mutlaka ödeyecektir. Fakat yapti gibi yanlısın farkına varıp kendine çeki düzen vermeye başlarsa içine düştüğü bataktan hemen kurtulamasa bile zamanla hatalarının yol açtığı zararı telafi edecektir. Ya da zarar daha da büyümeden önü kesilecektir.
Yapılan en büyük hatalardan birisi de bir hata yapıldığında bunu fark edip gerekli önlemin alinmamasidir. Akışına bırakmak ya da geri adım atmayı bir gurur meselesi yapmak kişinin içinden bulunduğu yanlışta biraz daha boğulması için çaba sarf etmektir.

Hatamızı fark ettiğimiz zaman bunu gurur meselesi ya da inat haline getirmemeli yanlışı nasıl telafi ederim, hatayı nasıl düzeltirim bunun çözümüne bakmalıyız. Unutmamalıyız ki aralarında dediği gibi zararın neresinden dönülürse kardır.

Zararın Neresinden Dönülürse Kardır Atasözünün Anlamı:

Kişiyi maddi ve manevi olarak zarara uğratan ve zararı devam edeceği anlaşılan bir işten bir an önce vazgeçmek gerekir. Böyle davranılırsa, daha sonra uğranacak zarar önlenmiş olur. Aynı zamanda, uğranılacak zarar kadar da kâr edilmiş olur.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.