Değerler Eğitimi

Şükürle İlgili Hikaye Örneği, Şükür Hikayesi

Şükürle İlgili Hikaye Örneği

Şükürle İlgili Hikaye Örneği;

Ben beş çocuklu bir ailenin sonuncu çocuğuyum. Annem, babam ve kardeşlerimle birlikte yaşarız. Bir de dünyalar tatlısı bir dedem var. O bizim evde kalmasa da haftanın en az üç günü bize gelir. Onun geldiği günler bizim evimizde bayram havası gibi olur. Dedem çok kültürlü, konuşmasını iyi bilen, yeri geldin mi de bizi güldüren bir arkadaş gibidir.

Yine bir gün annem yemek hazırlamıştı. Hep birlikte sofraya oturduk. Ben tencereden ne çıkacak diye bir elimde kaşık bir elimde de çatalla heyecan içinde beklerken birden tabağımda kabak yemeği olduğunu gördüm. Tüm heyecanım kaçmış bir şekilde elimden kaşıkla çatalı bıraktım. Dedem ne olduğunu sorduğunda ben de o yemeği sevmediğimi söyledim. Sofradan kalktım ve odama geçtim. Yarım saat sonra dedem yanıma geldi. Yarın sabah bir yere gideceğimizi erkenden kalkıp hazır olmamı istedi. Ne olacağını merak ederek uyudum. Sabah olduğunda hemen üzerimi giyinip kahvaltı yapmadan evden çıktık. Nereye gideceğimiz hakkında hiçbir fikrim yoktu. O sokak bu sokak derken derme çatma harabeyi andıran bir evin önünde durduk. Dedem kapıyı çaldı. Orta yaşlarda bir kadın kapıyı açtı ve bizi içeri buyur etti. Hâline ve konuşmalarına bakacak olursa dedem daha önceden bu insanları iyi tanıyor gibiydi. Kahvaltı masasına geçtik. Sofrada bir tabakta çok az zeytin biraz da peynir vardı. Bizim kahvaltı sofrası aklıma geldi belki on on beş çeşit kahvaltılık eksik olmaz da biz daha başka şeyler yap diye anneme ısrar ederiz. Aklıma hemen dün akşam ki yemek mevzu geldi. Dedemin beni buraya getirişini şimdi daha iyi anlıyordum.

Hikayenin Devamı

Kahvaltıyı yapıp hal hatır sorduktan sonra teşekkür edip o evden ayrıldık. Eve gelene kadar pek bir şey konuşmadık yolda. Dersimi çok iyi almıştım. Onca nimete sahipken, iyi bir aileye sahipken, imkânlarım iyiyken ben Yemek beğenmiyordum. Halbuki bir lokma ekmeğe, benim beğenmediğim yemeğe muhtaç o kadar çok insan var ki.
O günden sonra kendi kendime söz verdim. Bir daha asla yemeği beğenmeme, şikâyetçi olma gibi davranışlar sergilemeyecektim. Daima Allah’a şükredip, verdiği nimetlerin kıymetini bileceğim.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.