Değerler Eğitimi

Sabır İle İlgili Hikaye Örneği, Sabretmekle İlgili Hikaye

Sabır ile ilgili hikaye örneği

Sabır ile ilgili hikaye örneği;

Ayşe henüz 6 yaşında elleri küçücük narin ve zayıf güleç bir çocuktu. En çok sevdiği şey dedesi ile bahçede ağaçları sulamak, ağaçların diplerini düzenlemek, bahçe de ufak tefek işlerde dedesine yardım etmekmiş. Ne zaman dedesi iş yapsa onu izler her zaman ona imrenirmiş. O kocaman ağaçları nasıl da büyüttüğünü, bahçedeki çiçekleri nasıl da bakımını yaptığını görür mutlu olurmuş .

Yine günlerden bir gün dedesi bahçede domates dikerken Ayşe camdan dedesini görüp hemen koşarak dedesinin yanına gelmiş. Dedesinin domates fidelerini diktiğini imrene imrene izlerken dedesi istersen sen de domates dikebilirsin demiş. Ayşe buna çok heyecanlanmıştı . Her sabah uyandığında yanına gidiyor onu suluyormuş . Bir gün Ayşe’nin dedesi Ayşe’yi çok üzgün bir şekilde bahçede otururken görmüş ve hemen yanına gelmiş Ayşe’ye ne olduğu sormuş. Ayşe ise domatesinin hala olmadığını söylemiş. Dedesi ise ona sabretmesi gerektiğini, bazı setlerin olması için biraz zaman ve sabır olması gerektiğini söylemiş.

Günler günler geçmiş Ayşe bir sabah uyandığında bahçeye inmiş ve birde ne görsün küçük küçük domatesleri olmuş. Hemen dedesini çağırmış ona da göstermiş. Dedesi de Ayşe gibi çok sevinmiş. Fakat Ayşe neden kızarmadı diye sorduğunda dedesi yine ona sabretmesi gerektiğini söyledi. Ayşe yine sabretti. Bir sabah uyandığında tekrar bahçeye indiğinde bu sefer domateslerinin kızarmış olduğunu gördü ve çok sevindi.

Dedesinin dediği gibi sabretmişti ve sabrının meyvesini almıştı. O günden sonra Ayşe ne zaman bir şeyi çok istese çok çalışıp sabredermiş. Dedesinin ona sabretme öğüdünü ne zaman sabırsızlansa aklına gelirmiş.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    haha

    1. Ara dedi ki:

      Sus

      1. Anonim dedi ki:

        Salak

        Lsielw

        1. Anonim dedi ki:

          Çok guzel

      2. Anonim dedi ki:

        Bece çok işe yarar mükemmel

  2. Anonim dedi ki:

    Çok guzel olmus elerine salik 😃😃😃👏👏👏👏💜💙💜💙

    1. Anonim dedi ki:

      Salik değil sağlık

  3. Anonim dedi ki:

    Napim

    1. Anonim dedi ki:

      Sana güzel olmuş dedi neye napim diyosun anlamadım

      1. Anonim dedi ki:

        Canim istedi

        1. Anonim dedi ki:

          Napim

        2. Anonim dedi ki:

          Napim

  4. Anonim dedi ki:

    siz şapşal mısınız

    1. Anonim dedi ki:

      Nen değilim ama sen öylesin

      1. Anonim dedi ki:

        Nen değil ben