Değerler Eğitimi

Paça Islanmadan Balık Tutulmaz Kompozisyon Örneği

Paça Islanmadan Balık Tutulmaz Kompozisyon Örneği

Paça Islanmadan Balık Tutulmaz Kompozisyon Örneği;

Paça Islanmadan Balık Tutulmaz Anlamı

Hiçbir nimet özveride bulunmadan, zahmet çekilmeden elde edilemez. Başarı çalışmaya ve özveriye bağlıdır.

İnsanlar yaşamları boyunca sürekli bir şeylere sahip olmak ister. Kimisi çok paraya, kimisi huzurlu bir aileye, kimisi iyi bir işe… Peki sadece istemekle bunlara sahip olabilir miyiz sizce. Bir şeyleri çok istemek o şeye sahip olmak için gerekli midir? Bu ve buna benzer soruları çoğaltabiliriz.

Hayatta bir şeylere sahip olmanın yolu daima çalışmadan geçer. Çalışıp emek harcadığınız, uğruna fedakarlıklarda bulunduğunuz şeye sahip olmanız kolaydır. Fakat sadece uzaktan istemekle bir şeyler elde edilemez. Örneğin iyi bir doktor olmak istiyorsunuz. Günlerce, aylarca, yıllarca isteyin durun. Sonuç ne olacaktır biliyor musunuz; hiç. Evet doğru okudunuz kocaman bir hiç. Neden mi? İyi bir doktor olmayı istemek güzel peki bunun için ne yapılmalı. Yıllarca okunmalı üniversite sınavını kazanmak. Bura da yine en az 8 yıl eğitim görmek. Daha sonra atanmak falan. Görüyorsunuz değil mi bir şeyler elde etmek için fedakarlık göstermek gerekir. Emeğin olmadığı zahmeti çekilmediği hiç bir şeyi elde edemeyiz. Etsek dahi bir kıymeti olmayacaktır.

Bir şeyler yapmak bir şeyleri başarmak için uzaktan bakmak size fayda sağlamaz. Emek göstermek fedakarlıkta bulunmak sizin için gerekli olan en önemli şeydir.

Paça Islanmadan Balık Tutulmaz Cümle

  • Bir işe girdik artık dönüşü yok ne demiş atalar paça ıslanmadan balık tutulmaz.
  • Paça ıslanmadan balık tutulmaz, gülü seven dikenine katlanır tamam mı.

Diğer Yazılar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.