Değerler Eğitimi

Fazla Mal Göz Çıkarmaz Kompozisyon Örneği

Fazla Mal Göz Çıkarmaz Kompozisyon Örneği

Fazla Mal Göz Çıkarmaz Kompozisyon Örneği

Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün Anlamı Nedir;

Fazla mal insana zarar vermez. Bundan dolayı gereksiz yere elden çıkarılmamalıdır. Şimdi ihtiyacın üstünde görülen malın ileride fazla olmadığı anlaşılabilir.

İnsanlar geçimlerini sağlamak daha huzurlu ve rahat bir ömür geçirmek için çalışırlar, para , eşya ve bazı mallara sahip olurlar. Sahip oldukları bu malları kullanır kullanırlar. Öldüklerinde ise kalan mal, para gibi kazançları ailelerine miras bırakırlar.

Bazı insanları anlamakta zorlanıyorum. Karnım doysun yeter derler. Fazla malda mülkte gözü olmadığını çok malın sıkıntısının da çok olacağından dem vururlar. Haklılık payları olabilir. Sahip olduğunuz para, mal size bazı sorunlar yaşatabilir. Lakin ben yine de her zaman Allah’a daha çok para, mal vermesi için dua ederim. Belki şuan benim için aç gözlü mezara mi götüreceksin gibi yakıştırmalar yapıyor olabilirsiniz. Fakat benim düşüncem farklı. Ben paraya, eşyaya hırs yüzünden gözüm duymadığından dolayı değil eğer param pulum çok olursa ihtiyaç sahibi insanlara daha çok yardım ederim. Maddi zorluk çekenlerin hemen yanına koşar yaralarına merhem olurum. Ama sadece kendimi geçindirecek kadar param olursa sadece kendime faydam olur. İşte bu düşünceden dolayı her zaman çok para sahibi olmayı istemişimdir. Ayrıca bazı eşyalarımız eskidi diye işe yaramaz diye atmak doğru değildir. Bazen öyle bir an gelir ki eskidi işe yaramaz diye attığımız eşya bize lazım olur. Onun için atalarında başka bir atasözünde ifade ettiği gibi sakla samanı gelir zamanı mantığı ile hareket etmeliyiz.

Fazla Mal gerçekten göz çıkarmaz. Yeter ki hırslarımızı bir bavula koyup sonsuza kadar sakladıktan sonra. Bence sizlerde Allah’a bol bol dua edin para mal versin diye. Ve bu parayı hayırlı işlerde kullanmak için.7

Fazla Mal Göz Çıkarmaz Atasözünün Zıt Anlamlısı Nedir:

Azıcık aşım, kaygısız başım

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.