Değerler Eğitimi

Atı Alan Üsküdarı Geçti Deyiminin Hikayesi

Atı Alan Üsküdarı Geçti Deyiminin Hikayesi

Atı Alan Üsküdarı Geçti Deyiminin Hikayesi

Eskiden Köroğlu adında yiğitliği dillere destan birisi yaşarmış. Eminim adını sizde işitmişsinizdir. Köroğlu bir avda iken hırsızlar bilmeden Köroğlu’nun güzeller güzeli atını çalmışlar. Köroğlu avdan gelip de ahıra baktığında atını görememiş. Önce sağı solu aramış acaba ipinden kurtuldu da bir yerlere mi gitti diye. Ara ara derken hiç bir yerde bulamamış. Daha sonra ahıra geldiğinde yere dikkatlice baktığında farklı ayak izleri olunduğunu görünce atın kaçırıldığını anlamış.

O zamanlar İstanbul’un Üsküdar ilçesinin ilerinde at pazarları kurulurmuş. Köroğlu da yeni bir at almak için oraya girmiş. Bir kaç kişiyi gezip atlarına baktıktan sonra ta arka taraflarda bir at görmüş. Oraya yaklaştığında atın kendi çalınan atı olduğunu anlamış. Önce adamların yanına gelmiş pazarlık yapmış, daha sonra atı bir denemek istemiş. At yıllardır sahibi olduğu cenkten cenge gittiği yiğit Köroğlu’nu kokusundan hemen tanımış. Köroğlu atın sırtına biner binmez at şimşek gibi koşmaya başlamış ve Köroğlu kendi atını bu hırsızların elinden alarak gitmiş.

Hırsızlar at pazarında ne yapacaklarını şaşırmışlar. Peşlerine düşecekken bir adam yararına gelmiş. O gelen Köroğlu’ydu belli ki at da onun atıymış. Atı Alan Üsküdar’ı çoktan geçti. Bu saatten sonra yetişmemiz nafile demiş.

Atı Alan Üsküdar’ı Geçti Deyiminin Anlamı;

Artık yapılacak bir şey kalmadı, fırsat kaçtı, iş işten geçti.

Atı Alan Üsküdar’ı Geçti Deyimi Cümle İçinde;

  • O çoktan tercihini yaptı geç kaldın atı alan Üsküdar’ı geçti
  • Daha yetişemezsin ona kaçtı atı alan Üsküdar’ı geçti.
  • Sen daha yapacağım de dur; atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti.
Değerler  Eğitimi
Diş Bilemek Deyiminin Hikayesi, Anlamı
Eli Kulağında Olmak Deyiminin Hikayesi
Altın Yumurtlayan Tavuk Kesilmez Deyiminin Hikayesi
El Sözüne Uymak Deyiminin Hikayesi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.