Değerler Eğitimi

Altı Kaval Üstü Şeşhane Deyiminin Hikayesi

Altı Kaval Üstü Şeşhane Deyiminin Hikayesi

Altı Kaval Üstü Şeşhane Deyiminin Hikayesi

Köyün birinde bir avcı varmış. Fakat bu avcının silahı kırılınca ilkel yöntemlerle avlanmaya çalışıyormuş. Diğer avcılar akşamları eve elleri dolu gelirken bizim avcı eli boş dönermiş. Avcının annesi de oğluna söylenip dururmuş. Bak dermiş herkes bir şeyler avlıyor sense eli boş geliyorsun diye. Avcı bir gün bir çare ararken eski tüfeğinin alt namlu tarafına bir kaval yerleştirmiş üst tarafına ise Şeşhane denilen büyük bir namlu takmış.

Avcının yapmış olduğu tüfek pek bir şeye benzemese de az buçuk işini görüyormuş. Ama silahın çok komik bir görüntüsü varmış. Diğer avcılar onun silahına bakıp bakıp gülerlermiş. Tüfek o kadar uyumsuz bir şekilde görünürmüş ki arkadaşları onun karşısına geçip o nasıl silah altı kaval üstü Şeşhane deyip deyip gülerlermiş. İşte o günden sonra ne zaman birbiri ile uyumsuz şeyler yan yana gelse insanlar altı kaval üstü Şeşhane deyimini kullanır. Uyumsuzluğu ifade eder.

Altı Kaval Üstü Şeşhane Deyiminin Anlamı;

Şöyle ki; Parçaları birbirine benzemeyen ve uygun olmayan dolayısıyla bir işe yaramayan aparatlar hakkında veya giyim kuşam konusunda biribirine uymayan ve yakışmayan kıyafetler için ” altı kaval üstü şeşhane ” deyimini kullanırız.

Altı Kaval Üstü Şeşhane Deyimi Cümle İçinde:

Bu nasıl bir kıyafet altı kaval üstü şeşhane

Şu aldığın takım elbiseye bak altı kaval üstü şeşhane.

Değerler Eğitimi

Diş Bilemek Deyiminin Hikayesi, Anlamı

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.