Değerler Eğitimi

Ramazan İle İlgili Kompozisyon Örneği

Ramazan İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Ramazan İle İlgili Kompozisyon Örneği

Ramazan on iki aydan en kıymetlisi, en mübarekidir. 11 ayın sultanı diye adlandırılan Ramazan ruhu itibari ile birlik, beraberlik ve kardeşlik ayıdır. Ramazan hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayıdır. Ramazan ayı bir çok yönden dinimizin açısından önem ifade eder ve en güzel şekilde geçirilmesi gerekir.

Ramazan ayı, yüce dinimiz İslamiyet’in kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerimin bu ayda indirilmiş olması yönünden büyük önem arz eder. Kur’an’da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen “kadir gecesi” yine Ramazan Ayı içinde kutlanır. (  Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur’an’ın indiği aydır. “(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur. )Ayrıca gerek ayetlerde gerekse hadislerde bu ayın çok önemli olduğu vurgulanmıştır. Ramazan sıradan bir ay değildir. Ramazan dinimizin önem verdiği oruç ibadetinin ön planda olduğu bir aydır. Yüce Allah Kur’an’da “…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun” (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar. Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutarak İslam’ın beş şartında birisini gerçekleştirmiş olurlar. Burada dikkat edilmesi gereken şey şudur. Ramazan salt aç kalma, susuz kalma ayı değildir. Ramazan her şeyden önce nefsin terbiyesidir. Günahlardan korunma, empati kurma, birlik beraberliği geliştirme ayıdır. Ramazan ayında oruç tutan insanlar, yoksul insanları, açlıkla mücadele eden insanları daha iyi anlarlar. Kendilerini günahlardan korur. Geçmiş günahları için tövbe ederler.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve de sabır ayıdır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı bir aydır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. Bu nedenledir ki Ramazanın ruhunu iyi kavramalı hayatımıza tatbik etmeli ve bunu tüm yılımıza yaymalıyız. Ramazan bizim için bir fırsat, bir başlangıç olmalıdır. Geçmiş hatalarımızdan ders alıp kendimize Kuran’ın ön gördüğü bir yol çizmeliyiz.

Değerler Eğitimi

Hoş Geldin Ramazan Sabır Ayı Kompozisyon Örneği

11 Ayın Sultanı Ramazan

Ramazan

Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Yemek Duası, Çocuklar İçin Yemek Duaları

Etiketler:

Yorumlar
  1. meryemm dedi ki:

    Çok teşekkürler

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Rica ederiz

  2. asım dedi ki:

    bu karaman komposizyon yarışmasında birinci ola bilirmi

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Benziyor olabilir ama özgün bir yazi

    2. Lütfen İsim Giriniz dedi ki:

      Napik

  3. Anonim dedi ki:

    elinize sağlık