Değerler Eğitimi

Peygamberimiz ve Çalışmak Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Çalışmak Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Çalışmak Kompozisyon Örneği

Dinimiz çalışmaya ayrı bir önem vermiştir. Kur’an-ı Kerim’de insanların emek harcamaları, alın teri dökmeyi vurgular. Peygamber efendimiz de aynı şekilde çalışmak, emek, alın terine önem vermiş ve ümmetini bu konuda uyarmıştır.

Hz. Muhammet Çalışkan ve eliaçık bir insandır. Emeğini esirgemez, çok çalışır ve yaptığı işe asla hile karıştırarak insanları kandırmazdı. Efendimiz bir hadisinde şöyle buyurur:

Allah (c.c.) güzel iş yapanı sever. (Suyuti, Camiu’s-Sağır, C 1, s.65)

Peygamber efendimizin hayatı da bize örnek ve ibretlerle doludur. Mesela küçük yaştan beri Ebu Talip’in işinde her zaman yardımcı olmuş. Çobanlık yaptığı dönemler olmuş, ticaretle uğraşmış. Peygamber efendimizin hayatına baktığımızda o hiç bir zaman başkasının sırtından geçinmemiş, başkalarına asla yük olmamıştır. Her zaman çalışıp çabalamış ve kendi kazancını kendisi sağlamıştır. Kendisi (Peygamberimiz) çok çalıştığı gibi çevresindeki insanlara da çalışmanın öneminde her zaman bahseder, öğütlerde bulunurdu. Yine bir hadisinde peygamber efendimiz çalışmayı şöyle vurgular;

Herhangi biriniz sabah gidip odun toplayıp sırtında taşıması, onu satarak gelir elde etmesi, başkalarına el açmaktan daha hayırlıdır. (Tirmizi, Sünen, C 3. s. 870)

Bizlerde Efendimizin ümmeti olarak çok çalışmalı, onun gösterdiği yoldan şaşmadan ilerlemeliyiz. Peygamber Efendimizin çalışmaya, emeğe verdiği önemi kavrayıp günlük hayatımız da da tatbik etmeliyiz.

Değerler Eğitimi

Peygamberimiz Hakkında Diğer Yazılar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.