Değerler Eğitimi

Misafirlikle ilgili Kompozisyon Örneği

Misafirlikle ilgili Kompozisyon Örneği

Misafirlikle ilgili Kompozisyon Örneği;

Misafirlik kültürü toplumumuzda çok eskiden beri yaygındır. Bir yere misafir gelince en güzel şekilde ağırlanır. Misafiri rahat ettirmek için ev sahipleri elinden gelenleri yapar. Gerekirse kendileri yiyip içmez, misafire yedirirler. Kendileri rahat etmez misafiri rahat ettirirler.

Bizim oralarda (Sivas’ta) misafir geldi mi ev sahibini tarifsiz bir mutluluk alır. En güzel yemekler, ikramlıklar misafir gelince hazırlanır. Gerekirse evde bulunan her şey misafire sunulur lakin misafir aç gönderilmez. Misafir gelince evi ayrı bir neşe kaplar, hele de çocuklar varsa. Misafir geldi mi evin bereketi artar, misafir kısmetiyle gelir. Misafirin olduğu evde gülücükler eksik olmaz. En güzel sohbet, muhabbet misafir gelince yapılır. Eskilerden hikayeler anlatılır böylece geçmiş de yad edilmiş olur. Bu sırada çocuklar ise merakla büyüklerini dinlerler. Misafirler en çok da bayramlarda gelir, önce büyüklerin sonra da küçüklerin bayramlarını kutlarlar. Bezen se misafir geldiği zaman insan konuşacak bir dost bulur ve yalnızlıktan kurtulur. Misafir gelmese bile bizler her zaman misafir gelecek gibi hazır vaziyetteyizdir. Evimizde mutlaka bir misafir odası bulunur. Orası daima temiz kalır. Ola ki bir misafir geldiğinde hemen ora da misafire yakışacak şekilde ağırlanır.

Misafirlik kültürü biz Türkler için vazgeçilmezdir. Misafirin kısmetiyle geldiğini bilir, misafir tanrı misafiri olarak görür ve misafirlik kavramını böylece kutsallaştırırız.  Evinize gelen her misafiri unvanına, maddi durumuna bakmaksızın en güzel şekilde ağırlayın. Allah evlerimizden, soframızdan misafiri eksik etmesin.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Erkan sever dedi ki:

    Gxfyi

  2. Prox dedi ki:

    Jekmrjdlmfjxkn

  3. eylül dedi ki:

    güel olmuş

  4. Jjj dedi ki:

    En sonu için:: AMİN[iman var içimde, güçlü bir biçimde]

  5. HÜMEYRA:) dedi ki:

    güzel