Değerler Eğitimi

Gençlik ile İlgili Kompozisyon Örneği

Gençlik ile İlgili Kompozisyon Örneği;

Gençlik ile İlgili Kompozisyon Örneği

İnsanlar doğarlar, büyürler ve ölürler. İnsan yaşamı bu evreler üzerinde şekillenir. Çocukluk, gençlik, orta yaş ve ihtiyarlık…İşte bu dönemlerden belki de en güzel olanı gençlik dönemidir. Tabir yerinde ise kanımızın kıpır kıpır aktığı, başımızda biraz kavak yellerinin estiği, duygularımızı yoğun yaşadığımız yıllardır.

Gençlik bir milletin kurtarıcısıdır. Ne kadar sağlam, karakterli bir gençliğe sahipsek o derece ileriye güvenle bakabiliriz. Geçmişimize baktığımızda bir çok yazar gençlik üzerine ideallerini ortaya dökmüştür. Mesela Teyfik Fikret Haluk’un Defteri adlı kitabında, Haluk karakteri üzerinde hayalindeki gençliğin nasıl olması gerektiğini ifade etmiştir. Ya da istiklal marşı şairi Mehmet Akif Ersoy Asım’ın gençliği diyerek oğlu Asım üzerinden ideal gençliğin nasıl olması gerektiğini, ifade etmiştir. Bu ve bunun gibi birçok şair, yazar ve devlet adamı gençlik üzerinde fikirlerini beyan etmişler ve gençliğe büyük önem vermişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğe ayrı bir sayfa açmıştır. Gençliğe hitabesinde ülkenin teminatının gençler olduğunu, devletin en zor zamanlarında gençliğe güvendiğini ifade etmesi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe ne kadar önem verdiğinin en önemli delilidir. Ayrıca 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan etmesi, busgünün coşku içerisinde kutlanması yine onun gençliğe verdiği önemi gösterir bize.

Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi gençlik bir milletin geleceğinin teminatıdır. Gençliğe yapılan her yatırım geleceğe yapılmış gibidir. Sağlıklı bir gençlik, sağlıklı bir neslin oluşmasında öneme sahiptir. Bu nedenledir ki gençlerimizi anlayalım, onlara fırsat, imkan sunalım her şeyden önemlisi onlara güvenelim.

Değerler Eğitimi

Efendimiz ve Gençlik Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Gençlik ve Üstadı Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Gençlik Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.