Değerler Eğitimi

Çalışmak İlgili Hikaye Örneği, Çalışmak Hikayesi

Çalışmak İlgili Hikaye Örneği

Çalışmak İlgili Hikaye Örneği;

Yaz bitmiş mevsim güze (sonbahar) dönmüştü. Tepemizde kızgın güneş, alnımızdan yüzümüze doğru akan ter ile tarlaya doğru gidiyorduk. Babamın geçen yıl aldığı mavi traktör doğanın sessizliğini yırtarcasına bağıra bağıra yol alıyordu. Bizlerse traktörün römorkunda gayet mutlu bir şekilde komşularımız, amcam ve komşumuzun çocukları Ahmet, Hüseyin ve Celal ile römorkun bir köşesinde olanca gürültüye inat konuşmaya çalışıyorduk. Tarlalardan, çeşmelerden geçtikçe anılarımız canlanıyor, yaşadıklarımı birbirimize tekrar ne günlerdi diye anlatmaya çalışıyorduk. Bu konuşma sürecinde çoğu zaman birbirimizin ne dediğini pek anlamasak da yüzlerimizden gayet mutlu olduğumuz anlaşılıyordu.

Patates tarlasına yaklaştığımız zaman farklı bir heyecan sardı bizi. Halbuki ilk defa gelmiyorduk buraya. Baharın ekim yaptığımızda, çapa zamanı, sulama zamanı…Ama bu sefer farklı bir heyecan vardı bizde. Dört ay süren emeğimizin karşılığını nihayet alacaktık. Tarlaya varıp da traktör durduğu zaman herkes bir oh çekti. Kulağımız gürültüye öylesine alışmış ki traktörde, şimdi kimse konuşmuyor, adeta sessizliğin tadını çıkarıyordu.

Babam kısa süren bu sessizliği ilk bozan oldu. Hemen herkese ne yapacağını söyleyerek bir iş dağılımı yaptı. Kadınların bir kısmı bize yardım ederken bir kısmı da ocakları kurup yakacak kuru odun toplamaya başladı. Akşama kadar buradaydık, hem de birkaç gün sürece şekilde.

Tencerelere etler kondu. Onlar pişmeye devam ederken biz de çalışmaya koyulduk. Başlangıçta güle oynaya başladığımız iş bir süre sonra bizi yormaya başladı. Komşumuzun küçük kızı Emine bir bardak su verip de içtiğimde ne kadar çok yorulduğumu anladım. Planladığımız sürede işi bitirmemiz gerekiyordu. Çünkü yakında yağmurlar yağmaya başlayacaktı. Çamur içinde bu işi hiç yapamazdık. Dişimizi sıktık ve işimizi halletmeye çalıştık. Akşam olduğunda bayağı bir iş yaptığımızı fark ettim. Emeğimizin karşılığını alıyor olmak yorgunluğumuzu alıp götürüyordu.

Günler bu şekilde devam etti beşinci gün öğleye doğru işi bitirdik. Allah emeğimizin, çalışmamızın karşılığını vermişti. Hem mutluyduk hem de gururlu.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Defne dedi ki:

    Çalışma konulu 5kıtalı hikaye