Değerler Eğitimi

Birlikten Kuvvet Doğar Kompozisyon Örneği

Birlikten Kuvvet Doğar Kompozisyon Örneği

Birlikten Kuvvet Doğar Kompozisyon Örneği

Birlikten kuvvet doğar anlamı, bir arada yapılan işlerden hep kazançla çıkıldığını,başarılar yakalandığını anlatır.Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan işlerin daha iyi neticeler verdiğini, sıkıntılı konuların bile kolayca halledilebildiğini gösterir.

İnsanlar toplum içinde yaşayan, hayatlarını devam ettiren sosyal bir varlık olarak tanımlanır. Toplum içinde yaşaması onun en büyük avantajıdır. Karşılaştığı her türlü zorluğa, sıkıntıya kendi imkanları ile atlatmasa da destek alarak, birlik beraberlik içerisinde işlerini kolay kılabilir.

Birlik beraberlik içerisinde yapılan işler her zaman daha iyi netice verir. En sıkıntılı konular bile kolayca atlatılır. Mesela bir ev yapmak. Sizin için çok zor olabilir. Hatta imkansızdır belki de. Ama birlikte olunursa herkes bir işin ucundan tutarsa o ev kısa sürede yapılır. İnsanlar arasındaki bu dayanışma, birlik beraberlik ruhu toplumda pozitif bir etki bırakır. Toplum birlikte daha huzurlu, daha birbirine bağlı, omuz omuza olur. Eskiden köylerden insanlar imece denilen bir sistem sayesinde işlerinin kolayca üstesinden gelirmiş. Yalnız taş duvar olmaz diye atalarımız işlerini birbirlerine yardım ederek hem daha kısa sürede yapar hem de az emek harcarmış. Birlik beraberlik ruhu çoğu basit anlaşmazlıkları büyütmez, insanları kavgalardan uzak tutarmış. Bunların dışında konunun pekişmesi için bir örnek daha verelim. Mesela, köyde tarlası olanlar ekin zamanı geldiğinde sırayla herkesin işine koşar işleri kısa sürede hallederler. Sadece tarla ev işi olarak düşünmemek lazım. Birlik beraberlik toplumun her alanında etkilidir. Örneğin cenaze olduğunda komşular cenaze sahibinin yanında olur, ona destek olur. Ya da düğünlerde, herkes bir işin ucundan tutar ve birlik beraberlik içinde işlerini yola koyarlar.

Yukarıdaki örnekler daha da çoğaltılabilir. Özellikle Türk toplumlarında birlik beraberlik ve dayanışma önemli yere sahiptir. Unutmamak gerekir ki tek başımıza zorlukların üstesinden gelmek yerine birlikte hareket edersek her işin üstesinden rahatça geliriz. Ve yine iyi bilmek gerekir ki ne kadar birlik beraberlik içinde olursak kardeşliğimiz o denli pekişir.

Değerler Eğitimi

Birlik ve Beraberlik Hikaye Örneği

Birlik Beraberlik ve Dayanışma İle İlgili Atasözleri

Birlik ve Beraberlik Konulu Hikaye Örneği

Birlik ve Beraberlik Özlü Sözler

Etiketler:

Yorumlar
  1. Hwhw dedi ki:

    Bahah