Değerler Eğitimi

Seyahat İle İlgili Kompozisyon Örneği

Seyahat İle İlgili Kompozisyon Örneği

Seyahat İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Seyahat etmekten hoşlanır mısınız sorusuna vereceğim cevap tabiki de evet. Yeni yerler görmek, yeni insanlar tanımak, farklı lezzetleri tatmak ve şehrin, gezdiğimiz yerin havasını tüm bedenimizde hissetmektir. Tarifsiz bir mutluluk verir. Hele bir de seyahat esnasında her şey planladığınız gibi gitmişse o zaman değmeyin keyfimize.

Bir seyahate başlamadan önce gideceğimiz yeri iyi tespit etmek gerekir.  Zorunlu bir seyahat değilse (iş, okul, sağlık) öncelikle gideceğiniz yer hakkında bir ön araştırma yapın.Gideceğiniz yeri belirledikten sonra o yer hakkında bilgi edinin. Mesela ben bir seyahate çıkacağım zaman gideceğim yer hakkında şunları araştırırım: Nereleri gezmeliyim, Yöresel lezzetleri nelerdir, en güzel örneklerini nerelerde tadarım. Yöreye özgü alışverişleri nerede yapabilirim. Farklı mekanları araştırır farklı renkleri bulurum.

Yolculuk benim için önemlidir. Seyahate çıktığımda canımın sıkılmaması için her zaman müzik dinler, fırsat buldukça da kitap okumaya çalışırım. Tabi yol boyu güzel manzaralar görürsem her şeyi bir kenara bırakır sadece manzarayı izler ve düşler kurarım.

Kendinize arada zaman ayırmayı unutmayın. Kişinin kendine en güzel ayıracağı zamanlardan biriside seyahat etmektir. Ne zaman bunalsanız, sıkılsanız seyahat etmeyi asla ihmal etmeyin.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ece dedi ki:

    Çok saçma

    1. Anonim dedi ki:

      Evet bu arada baya saçma

  2. Anonim dedi ki:

    salamasyon