Değerler Eğitimi

Dayanışma İle İlgili Hikaye Örneği

Dayanışma İle İlgili Hikaye Örneği;

Dayanışma İle İlgili Hikaye Örneği

Ağustos güneşi tam tepemizde sıcaklık beynimize kadar işliyordu.Aradabir rüzgardan dolayı yaprak kımıldasa da bizlere hiçbir faydası olmuyor aksine boğazımız kuruyor, bizi daha da susatıyordu. Biraz dinlenmek için traktörümü durdurdum. Biran sessizlik oldu. Kulağıma gelen vın vın motor sesi beynimi öylesine yormuştu ki şimdi bu sessizlik bana bir musiki gibi geliyordu. Tam traktörden aşağıya inip birara traktörün gölgesinde oturum derken Hasan Dayı’nın tarlasına henüz el değmediğini gördüm. Ekinleri biç, onları saman yap, hasatını harmana indir, torbala, depoya al derken onca zaman geçecek. E ağustos bitmek üzere, yakında yağmurlar gelecek. Zaten bizim bunca acelemizde yağmur, kış gelmeden bir yıllık emeğimizi hak edebilmek. Peki Hasan Dayı onca işi ne ara yapacaktı. Kesin Hasan Dayının bir bildiği vardı dedim, ama yine de bir uğramak lazımdı yanına.

Bunları düşenedururken işlerimi biran önce bitirermeliydim şimdi durup oturmanın, dinlenmenin zamanı değildir diyerek Traktörün kontağını bismillah deyip çalıştırdım ve işimin başına kayuldum. Çok şükür bir hafta içerisinde tüm işlerimi hallettim. Artık havalar da yavaş yavaş bulutlanmaya başlamıştı. Yağmur heran yağabilir, sıcak yaz yerini serin havalara bırakabilirdi. Tüm işlerimi bbitirmenin huzuru ile evime doğru giderken Hasan Dayının tarlasının yanından geçtim. Ama hasan Dayının tarlası hala aynı şekilde duruyordu. Hemen ilk iş olarak Hasan Dayının evine gitmeliyidim.  Aslında daha önceden de gitme niyetim vardı evine fakat gel gör ki işler sıkıydı, geç saate kadar tarlada çalışıyor eve gelince de iki lokma yiyip olduğum yerde uyuyp kalıyordum. Çoğu zaman çocuklar yanıma geldiğinde onlarla vakit dahi geçiremeden yorgunluktan olduğum yerde uyuya kalıyordum. Ama şimdi ne olursa olsun kesin Hasan Dayının evine gitmeliydim.

Devamında Sizce Ne Olmuş Olabilir……..

Hava bulutlanmaya başlıyor yarin bir gün yağmur yağarsa bir yıllık emeği ziyan olabildi. Borç harçla bu güne getirdiği ekinlerinin, bir yıllık emeğinin mahvolması demek Hasan Dayıyı kötü günlerin beklediği demekti. Bir çok borç alacak bu ekine göre hesaplanmıştı. E şimdi ekinde giderse… Evine vardığımda yatağında hasta yattığını gördüm. Meğerse bizim işimiz zaten çok bir de ben onlara yük olmayayım diye bize söylememiş. Biz de işe güce daldık onun hatırını halini soramadık. Hemek köydeki komşulara haber ettim. Durumu izah ettim. Aslında onlarda farketmişler de işte herkesin iş güç telaşı derken unutmuşlar. Herkes traktörlerini alıp Hasan Dayının tarlalarına gittik ve işe koyulduk. İki gün dahi sürmeden tüm işlerini hallettik. Ekini biçtik, samanını yaptık, buğdasını içeri aldık.

Her zaman olduğu gibi bugün de komşular olarak şunu gördük ki dayanışma içinde olursak halledemiyeceğimiz hiç bir şey yok. O gün tüm köy huzur içinde uyuduk. Kendi işimizi halletmekten ziyade Hasan Dayının yardımına koşmak bizi, değerlerimizi bir kez daha unutmadığını gösterdi. Dayanışmanın olduğu yerde bereket vardır, huzur vardır Bunu asla unutmayın.

Galip Hatip

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.