Değerler Eğitimi

Birlik ve Beraberlik Hikaye Örneği

Birlik ve Beraberlik Hikaye Örneği;

Birlik ve Beraberlik Hikaye Örneği

Oldum olası sudan hoşlanmamışımdır. Bizim köyden tarlaya giderken gel gör ki ırmaktan geçmek zorundaydık. Irmak deyipte aklınıza iki adımlık yer gelmesin.Tahtalardan yaptığımız sal ile ancak geçmek mümkündür.Eee haliyle ırmaktan geçerken ister istemez ıslanıyoruz. Dedimya oldum olası ıslanmaktan hoşlanmam.Çok zaman sırf bu yüzden banyo yapmamak için kaçtığımda olmuştur.

Şimdi yaşım 19 hala sudan hoşlandığım pek söylenemez. Ama eskisi gibi de korkmuyorum. Fakat hala köyümüzde ırmaktan geçerken ıslanan çocuklar, sudan nefret edenler var. Bunun içindir ki bir çok yere köye köprü kurulması için dilekçe verdim. Sonuç mu, tahmin edeceğiniz üzere hiçbir cevap gelmedi. Köy olarak bir akşam üstü köyde odada oturup hep bir elden üzerinden hayvanlarımızın bizim ve traktörlerimizin rahatça geçeceği bir köprü inşa etmeye karar verdik. Aramızda hemen para topladık ve inşaat için gerekli malzemeleri aldık. Köyün tüm erkekleri olanca güçleri ile hemen işe koyuldular. Köyün kadınları da onlara en güzel yemekleri hazırladı. E tabi çocuklarda neşe ile bizleri izlediler. Günler sonra köprümüzü birlik beraberlik ve dayanışma içinde bitirdik.  Artık ayaklarımız suya değmeden karşıya geçebiliyorduk. Hayvanlarımızı dahi rahatça karşıya geçirebiliyoruz artık.

Bu olaydan sonra köy olarak şunu anladık; Bir olursak, birlik içinde olurdak, dayanışma içinde olursak, sırt sırta verirsek üstesinde geçemeyeceğimiz iş yoktur.

Galip Hatip

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    İyyoyiuouhctxtxtcyfygyf,iyouiuiyoyy