Değerler Eğitimi

Ailenin Önemi ile İlgili Kompozisyon Örneği

Ailenin Önemi ile İlgili Kompozisyon Örneği;

Ailenin Önemi ile İlgili Kompozisyon Örneği

Aile aralarında kan bağı bulun toplumun en küçük parçasıdır. Aile deyince ilk başta anne, baba ve çocuklar  aklımıza gelse de aile mesafelere inat, babaanne, dede, amca, dayı, hala , teyze hepsini ifade eder. Unutmamak gerekir ki  aile toplumun temel yapı taşını oluşturur.

Aile arası birliktelik çok önemlidir. Aile birliğinin önemi toplum için çok şey ifade eder. Sağlam bir aile, iletişimin kuvvetli olduğu bir aile hiç kuşkusuz toplumun yararınadır. Aile birlikteliğinin olduğu yerde karşılıklı iletişim daima güçlüdür. Sağlıklı iletişim, karşılıklı sevgi saygı ortamında büyüyen çocuklar ileri de topluma faydalı birer bireyler olacaktır. Bir çocuğun gelişimi sadece bedensel olarak yeterli değildir. Fiziken yaşına uygun bir gelişim takip edebilir. Bunu yanında ruhsal, psikolojik gelişimi de önemlidir. Bu nokta da aileye büyük görev düşer. iletişiminde, davranışlarında çocuğu düşünerek hareket eden ebeveynler çocuğun psikolojik olarak yıpranmasını da engellerler.

Atalar ağaç yaşken eğilir derler. Mutlu, huzurlu bir aile de büyüyen çocuk kuşkusuz ileri de kendisi de sağlıklı bir aile oluşturur. Maalesef günümüzde eşler arası tartışmalar, aile arası çelişmeler, en çok çocukları etkilemkte. Çocuklar bocalama dönemi yaşamakta ve daha kırılgan olmaktalar. Özelikle boşanmalar çocuğu derinden etkilemekte, toplumun temel taşı olan aile kurumunu sarsmaktadır. Televizyon kültürü, magazin kültürü bu noktada bizlere kötü örnekleri güzel gibi sunmakta hatta bu durum özendirici boyutlara kadar çıkmaktadır. Halbu ki dedelerimize, geçmişimize baksak önemli olan aile kurmaktan ziyade aileyi birarada tutmak, bunun için bazı şeylerden dahi vazgeçerek fedakarlık yapmak gerektiğini görürüz. En ufak anlaşmazlıkta ayrılıkların yaşanması aile birliğini etkilemekte beraberinde ise toplumda kanayan bir yaraya sebep olmaktadır.

Sonuç Olarak….

Hayatta her şeyin, herkesin birgün size yabancı olabileceğini fakat ailenin her zaman yanımızda olacağını bilmek gerekir. Aile içinde küslüklere, saygısızlıklara yer vermeyelim. Aile kurumunu yoka sayan, kendi ihtiraslarının peşinde koşan insanların, bizlere özgür insan, özgür kız, özgür erkek gibi sunulduğu televizyon dizileri yerine aile birliğinin her şeyin üstünde olduğunu, aile olmanın fedakarlık olduğunu, aileyi ayakta tutmak gerektiği mesajını veren diziler izleyelim.

Galip HATİP

Değerler Eğitimi

Aile Denince Aklımıza Ne Geliyor, Aile Özlü Sözler

Aile Çeşitleri

Mutlu Aile Kurmanın 13 Altın Kuralı

Aile Sevgisi Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Gaga dedi ki:

    Ggg

    Ggg

    1. Ilauda dedi ki:

      Merhaba

      1. Leyla dedi ki:

        Merhaba

  2. ☺☺😊😊 dedi ki:

    Aileyle alakası yok 😐😑

  3. ☺☺😊😊 dedi ki:

    Kompozisyon hiç güzel değil 😐😑